Aktuelno

U pucnjavi u Futogu ubijena dva mladića, uhapšene četiri osobe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/08/2023

-

08:49

U pucnjavi u Futogu ubijena dva mladića, uhapšene četiri osobe
Tanjug/AP/Matt Rourke - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

U pucnjavi koja se sinoć dogodila u Futogu smrtno su stradale dve osobe, a policija je uhapsila četvoro osumnjičenih.

Kako je potvrđeno Tanjugu u MUP-u, policija u Novom Sadu brzom i efikasnom akcijom uhapsila je N. L. (23), D. D. (24), O. R. (21) I B. G. (26) osumnjičene za pucnjavu u Ulici Fruškogorskoj u Futogu u kojoj je N. Š. (2004) preminuo na licu mesta, dok je teško ranjen M. M. (2003), koji je kasnije preminuo u bolnici.

Svim osumnjičenima određeno je zadržavanje do 48 časova, a policija nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti događaja.

Doktor Zoran Krulj, portparol novosadske Hitne pomoći je rekao da je prvi poziv primljen 17 minuta posle ponoći od strane policije.

Na licu mesta zatečen je mladić bez svesti koji je u teškom stanju prevezen na odeljenje reanimacije UC KCV.

"Sledeći poziv stigao je 51 minut posle ponoći, kada je policija na istoj adresi prijavila još jedno ranjeno lice. Urgentna ekipa konstatovala je smrt", naveo je Krulj. 

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je danas da je dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu izašao na lice mesta, gde je u prisustvu policijskih službenika PU Novi Sad izvršen uviđaj i izuzeti su pronađeni tragovi i predmeti za koje se sumnja da su u vezi sa predmetnim događajem.

"Događaj je kvalifikovan kao krivično delo teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 11 u vezi čl. 33 Кrivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 4 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina, te se u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu preduzimaju sve radnje i mere na prikupljanju svih dokaza za krivični postupak", navedeno je u saopštenju.

Dodaju da su zbog osnova sumnje da su izvršili navedena krivična dela, lišeni su slobode L.N, R.O, G.B, svi iz Futoga i D.D. iz Novog Sada, koji su identifikovani ubrzo nakon kritičnog događaja, te im je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnosti izvršenja navedenih krivičnog dela.

Komentari (0)

Srbija