Aktuelno

Produžen pritvor osumnjičenom za svirepo ubistvo u centru Beograda

Komentari

Autor: Tanjug

04/09/2023

-

10:20

Produžen pritvor osumnjičenom za svirepo ubistvo u centru Beograda
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor O. D. (33) osumnjičenom da je na svirep i podmukao način ubio N. M. (18), čiji su delovi tela pronađeni u stanu osumnjičenog.

Pritvor mu je produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da se sumnjiči za krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, rekla je za Tanjug portparolka tog suda Milica Veličković. 

O. D. se na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora.

Osumnjičeni se ranije na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula, u stanu u kojem je prijavljeno da stanuje u centru Beograda, na svirep i podmukao način ubio oštećenog N.M.

To je uradio tako što je, kako se sumnja, kada je N. M, sa kojim je bio u emitivnoj vezi, došao kod njega u stan, osumnjičeni ušao sa njim u verbalni i fizički sukob, te ga je najverovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova.

Potom je te delove tela rasporedio u veću pvc kutiju, manje pvc bure, jedan manji balon za vodu i jednu pvc kantu u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve delove tela pokojnog i na taj način lakše se oslobodio tela i sakrio sve tragove.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija