Aktuelno

Bjelogrliću počelo ponovno suđenje, on negirao krivicu

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2023

-

13:44

Bjelogrliću počelo ponovno suđenje, on negirao krivicu
Bjelogrliću počelo ponovno suđenje, on negirao krivicu - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo ponovno suđenje Draganu Bjelogrliću povodom optužbi za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta 2021. godine u Nišu.

Suđenje je od početka krenulo zbog nove postupajuće sudije, zbog čega su odbrana i tužilaštvo ponovo imali uvodna izlaganja.  Bjelogrlić je ponovo negirao krivicu i rekao da nikad u životu nije bio pred sudom, te da se protiv njega nikad nije vodio neki postupak, dok sa druge strane tvrdi da je Antonijević bio u zatvoru i da ima deset sudskih postupaka.

On je postavio pitanje kako čovek sa 60 godina da postane nasilnik, a neko ko je ceo život konfliktan postane žrtva. Istakao je da je bitno saslušanje svedoka predloženih od strane njegovih advokata, kako bi sud stekao sliku o odnosu između njega i Antonijevića.

Bjelogrlić je rekao da sa snimka nadzornih kamera hotela u kojem se incident, nedostaje 50 sekundi, a tih 50 sekundi kako je istakao prikazuju šta je prethodilo događaju. Antonijević na današnje suđenje nije došao, jer se nalazi u Los Anđelesu.

Sledeće suđenje zakazano je za 11. novembar kada će Bjelogrlić detaljno izneti svoju odbranu. Istraga u ovom slučaju sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra 2021. godine sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića, jer je 23. avgusta 2021. godine u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković. Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija