Aktuelno

Određen pritvor osumnjičenom za ranjavanje na Vračaru

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2023

-

19:15

Određen pritvor osumnjičenom za ranjavanje na Vračaru
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Filipu A. (27) osumnjičenom da je 12. avgusta ove godine u kafiću na Vračaru iz pištolja, koji je neovlašćeno nosio, teško ranio M.D. i doveo u opasnost više ljudi.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu. 

Osumnjičeni je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu negirao da je on pucao u M.D, ali nije želeo da odgovara na pitanja tužioca i branioca. Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je Filip A. oko 4:40 ujutru, najpre došao svojim automobilom do bašte ugostiteljskog objekta u Njegoševoj ulici u kojoj se nalazio M.D. sa više prijatelja, te je počeo da ih verbalno provocira, a potom se fizički sukobio sa L.F.

Nakon toga otišao je po oružje i ubrzo se vratio do navedenih lica noseći u ruci revolver kojim je pokušao da liši života M.D. i dovede u opasnost život L.F. i F.K, dok su se ostala lica razbežala.

Nakon rvanja sa L.F i F.K. koji su mu prišli s ledja u nameri da ga razoružaju, osumnjičeni je u nameri da liši života M.D. ispalio više projektila u njihovom pravcu, od kojih je jedan projektil pogodio M.D, nanevši mu tako tešku telesnu povredu u vidu ustrelne rane u predelu levog kuka.

Povređeni muškarac je inače Marjan Dimitrijevski, kojem se sudi zajedno sa optuženim pripadnikom vračarskog klana Markom Drakulom, za oružje i falsifikovanje isprava. 

Okrivljeni su tada prvobitno bili uhapšeni i optuženi za pripremu ubistva Kotoranina Jovana Vukotića, planom da ga otruju dok je bio u ekstradicionom pritvoru u Okružnom zatvoru 2019, ali je Viši sud u Beogradu krajem oktobra 2021. godine odbio ovu optužbu, nakon što je Apelacioni sud dva puta ukidao odluke o potvrđivanju optužnice protiv njih i vraćao ih na ponovno razmatranje. 

Komentari (0)

Srbija