Društvo

U Srbiji danas prolazno naoblačenje, temperatura do 27 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2023

-

07:17

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Zlatna jesen ili produženo leto, kako neki nazivaju ovaj period godine, karakterišu velike dnevne temperaturne oscilacije. U samo 24 sata temperature može da se promeni i za više od 20 stepeni Celzijusa. Zato su u ovom delu godine česte glavobolje i česte oscilacije krvnog pritiska, kaže urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

Kako kaže, biometeorološku situaciju dodatno pogoršava prelazak fronta koji se očekuje danas krajem dana.

"Naime, već sredinom dana biće sve više oblaka kao najava promene vremena. Sa severozapada se spušta jedan oslabljeni front koji osim oblaka nosi sa sobom i osveženje", kaže ona.

Ćirković dodaje će dan pred nama biti promenljiv sa sve više oblaka.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Veći deo dana biće sunčano i suvo. A slaba kiša padaće uveče i tokom noći i to samo u brdsko planiskim predelima. Veći deo Srbije ostaće suv. Dolazak fronta osim oblaka, najaviće i vetar koji će u narednim satima duvati sve jače sa severa i severozapada. Vetar će između ostalog uticati na porast temperature. Danas u najtoplijem delu dana od 23 do 27 stepeni Celzijusa", kaže ona.

U nastavku nedelje povratak sunca i letnjih temperatura. Da je jesen zvanično počela, biće vidljivo samo po svežim noćima u kojima će se temperatura spuštati ispod 10 stepeni, a ponegde i ispod pet stepeni Celzijusa. Takođe, ujutru će često biti zabeležena magla, naročito po kotlinama i dolinama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija