Društvo

Nakon hladnog jutra, pretežno sunčano vreme: Temperatura do 25 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/10/2023

-

07:41

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Današnji dan obeležiće veoma blaga promena vremena. Biće nešto više oblaka nego juče, a kiša i kratkotrajni pljuskovi biće rezervisani za brdsko planinske predele na jugozapadu Srbije. Iz tog razloga, na ovom području je upaljen najniži stepen upozorenja, žuti meteoalarm, ali nema razloga za brigu, rekla je urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

"Promena vremena vidljiva je i na najnovijim sateliskim snimcima, gde se vidi spuštanje oslabljenjog, hladnog fronta kao i spuštanje nešto svežijeg vazduha sa njim. Zato će temperatura danas biti nešto niža nego juče, ali će i dalje biti izražena temperaturna oscilacija između jutra i dana. Danas u najtoplijem delu dana od 21 do 25 stepeni Celzijusa", kaže ona.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Ćirković navodi da će u danu pred nama će biti više oblaka nego juče. Mala mogućnost za kišu postoji na jugozapadu Srbije, tako da ukoliko živite na ovom području danas nosite kišobran sa sobom.

"Promenu vremena, uvek prati i promena pravca vetra. U danu pred nama duvaće umeren severni i severozapadni vetar", dodaje.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Kraj radne nedelje pravi jesenji. Umereno topao tokom dana i svež tokom noći. Ovaj deo godine karakteriše i jutarnja magla, zato računajte na smanjenju vidljivost u prvom delu dana. Kada je reč o temperaturi, minimalna će biti oko 10, najviša dnevna iznad 20 a ispod 30 stepeni Celzijusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija