Društvo

Sunčano i toplo vreme narednih dana, miholjsko leto neće još dugo trajati

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/10/2023

-

07:46

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će ujutru biti sveže, sa kratkotrajnom maglom po kotlinama i rečnim dolinama. Tokom dana očekuje se pretežno sunčano i toplije, sa slabim i umerenim vetrom južnih pravaca. 

Prolazna oblačnost sa severa koja nam je juče donela promenljivo vreme, ponegde i slabu kišu, premešta se dalje ka jugu, dok nam porast vazdušnog pritiska donosi razvedravanje i postepen porast temperature.

Zbog položaja anticiklona od danas pa sve do kraja ove nedelje imaćemo priliv veoma tople vazdušne mase koja će nam doneti pravo Miholjsko leto, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. Tokom celog dana smenjivaće se sunce i oblaci, a vreme ostaje suvo. 

Najniža temperatura od 7 do 13 stepeni celzijusa, a najviša od 21 do 25, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će, posle svežeg jutra, tokom dana biti pretežno sunčano i toplije. Najniža temperatura od 10 do 13 stepeni, a najviša oko 25.

Vetar postepeno menja svoj pravac, te će od danas pa sve do kraja ove nedelje duvati slab južni vetar.

Topla vazdušna masa donosi nam i dodatni porast temperature. Za naredne dane prognozira se i do 28 stepeni, a vreme ostaje stabilno. Sunčano vreme u kombinaciji sa slabim vetrom uzrokovaće i dodatni osećaj toplote, a s obzirom da su prosečne vrednosti za ovo doba godine oko 20. podeljka, pred nama je toplotni talas. 

Miholjsko leto ipak neće potrajati jer se već za nedelju uveče prognozira naoblačenje sa kišom i intenzivna promena vremena.

Komentari (0)

Srbija