Društvo

Lazar hiljadita beba rođena u Pasjanu, Vučić: Na Kosovu i Metohiji veći natalitet nego u ostatku Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2023

-

11:45

Lazar hiljadita beba rođena u Pasjanu, Vučić: Na Kosovu i Metohiji veći natalitet nego u ostatku Srbije
Lazar hiljadita beba rođena u Pasjanu, Vučić: Na Kosovu i Metohiji veći natalitet nego u ostatku Srbije - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je tokom razgovora sa članovima porodice Janković sa Kosova i Metohije, čiji je sin Lazar hiljadita beba rođena u bolnici u Pasjanu od otvaranja ove zdravstene ustanove 2015. godine, da je do sad u tom porodilištu rođeno 1.045 dece i istakao da je natalitet na KiM veći nego u ostalim delovima Srbije.

Vučić je zahvalio roditeljima tromesečnog Lazara i četvorogodišnje Une što su ih doveli danas u Predsedništvo i najavio da će na krštenju biti kum malom Lazaru.

Predsednik je rekao da neće moći Lazara da krste na teritoriji KiM, pošto, kako je naveo, verovatno ne bi mogao da uđe na KiM, ali da to može da se obavi i u nekom mestu u blizini.

"Dogovorićemo se kada da ga krstimo, a patrijarha ćemo pitati da nam da nekog vladiku, a mogao bi i sam patrijarh da krsti Lazara ako bude želeo, pitaćemo ga", rekao je Vučić.

Tanjug/Rade Prelić

 

Pitao je roditelje da kažu kako može država da im pomogne.

"U porodilištu u Pasjanu je rođeno sada već 1.045 dece. Na KiM nam je viši natalitet nego u ostatku Srbije, hvala Bogu. I opet se na Kosovu Lazar rodio", rekao je Vučić.

Lazar je rođen 25. jula ove godine, a tada je njegova porodica izrazila želju da detetu ime da lično predsednik Srbije iz zahvalnosti za njegovo zalaganje za otvaranje porodilišta u Pasjanu, ali i za sveukupnu pomoć srpskom narodu na Kosovu.

Komentari (0)

Srbija