Politika

Osvanuo grafit OVK kod sela Pasjane, Kancelarija za KiM tvrdi da je reč o provokaciji

Komentari

Autor: Fonet

14/01/2022

-

20:07

Osvanuo grafit OVK kod sela Pasjane, Kancelarija za KiM tvrdi da je reč o provokaciji
Osvanuo grafit OVK kod sela Pasjane, Kancelarija za KiM tvrdi da je reč o provokaciji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na putokazu koji vodi u srpsko selo Pasjane danas je osvanuo grafit koji slavi terorističku organizaciju UČK, saopštila je vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Do nove provokacije i pretnje srpskom narodu na Kosovu i Metohiji dolazi u istom danu kada Aljbin Kurti odbija poziv Kvinte i Evropske unije (EU) da omogući održavanje referenduma u pokrajini", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Po oceni tog vladinog tela, izvesno je da svaki potez Kurtija koji je usmeren ka Srbima na prostoru Kosova ima dalekosežne posledice i predstavlja očiglednu bezbednosnu pretnju i destabilizaciju prilika na terenu.

Pojava tog grafita kod najvećeg srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju, ne može se posmatrati kao izolovan incident, već kao "nova pretnja srpskom narodu kome se svakodnevno na Kosovu i Metohiji gaze osnovna ljudska prava i koji je izložen kontinuiranom uznemiravanju i šikaniranju od strane institucija u Prištini".

Iz Kancelarije poručuju da, kada bi postojao promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na Kosovu od strane institucija u Prištini, takvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani, ali da se oni se trenutno dodatno podstiču neodgovornim ponašanjem albanskih političara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija