Društvo

I danas veoma toplo, temperatura do 26 stepeni, od srede znatno svežije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/10/2023

-

07:13

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Poslednje dane oktobra obeležiće promenljivo, ali veoma toplo vreme. I dalje se nalazimo pod uticajem tople vazdušne mase koja uzrokuje da se temperatura kreće za skoro 10 stepeni iznad proseka. Upravo je zbog toga i danas na snazi žuti meteoalarm, a u najtoplijem delu dana očekuje se i do 25 stepeni.

"U celoj Srbiji danas pretežno sunčano, suvo i toplo. U većini mesta živa u termometru će se kretati oko 23 stepena, uz slab do umeren južni vetar. U Beogradu i Loznici ipak malo toplije, do 25 stepeni", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Naoblačenje sa kišom, kako dodaje, stiže nam već sutra, sredinom dana, kada dolazimo pod uticaje nešto svežije vazdušne mase koja će uzrokovati formiranje ciklona u Đenovskom zaliva. Kiša će prvo padati u Vojvodini i zapadoj Srbiji, a kasnije tokom večeri i u južnijim predelima.

Moguće su i grmljavinske nepogode praćene jakim južnim i jugozapadnim vetrom. Još sutra ostaje veoma toplo, lokalno i do 26 stepeni, dok će u sredu biti osetno svežije.

"U drugoj polovini nedelje imaćemo smenu sunca i oblaka koji će ponegde doneti slabe padavine. Maksimalna temperatura u sredu od 15 do 19 stepeni, ali krajem nedelje ponovo malo toplije", navela je Gojković. 

Komentari (0)

Srbija