Društvo

Danas promenljivo, oblačno, suvo i vetrovito: Kakvo nas vreme očekuje do kraja sedmice?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/11/2023

-

07:32

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Prvi dani novembra donose nam česte prodore ciklona sa severa Evrope i periodičnu smenu oblačnih i sunčanih dana. Zbog priliva tople i vlažne vazdušne mase sa Mediterana ovog jutra je u predelima južno od Beograda zabeležena slaba kiša. Padavine se prognoziraju za prvu polovinu dana, dok će poslepodne biti promenljivo oblačno, suvo i vetrovito, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Na severu tokom celog dana suvo i pretežno sunčano uz postepen porast temperature. U najtoplijem delu dana temperatura će se kretati od 15 stepeni na istoku, pa do 24 na zapadu zemlje", navela je ona.

Kako dodaje, približavanje ciklona i hladnog fronta osim naoblačenja uzrokuje i jačanje južnog i jugoistočnog vetra, koji će u košavskom području duvati brzinom oko 40 km/h.

"Kraj ove radne nedelje obeležiće vetrovito i nestabilno vreme. U petak sredinom dana dolazimo pod uticaj hladnog fronta, što znači novo prolazno naoblačenje sa kišom, olujni jugoistočni vetar i nagli pad temperature. Košava će u petak duvati orkanskom jačinom, u Banatu i Pomoravlju brzinom i do 80 km/h", navodi Gojković.

Od subote je vetar u slabljenju, međutim, kako dodaje, sa juga nam stižu novi kišonosni oblaci koji će ovaj put zahvatati predele južno od Save i Dunava i lokalno doneti nešto veću količinu kiše.

"U nedelju oblačno, povremeno sa kišom uglavnom na severu zemlje, a temperatura za dane vikenda u većini mesta neće prelaziti 18. podeljak. Od ponedeljka nam stiže stabilizacija vrema i razvedravanje, uz blaži porast temperature", zaključila je Gojković.

 

Komentari (0)

Srbija