Društvo

Otvorena knjiga žalosti povodom smrti Ištvana Pastora u Skupštini AP Vojvodina

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2023

-

12:01

Otvorena knjiga žalosti povodom smrti Ištvana Pastora u Skupštini AP Vojvodina
Otvorena knjiga žalosti povodom smrti Ištvana Pastora u Skupštini AP Vojvodina - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Knjiga žalosti povodom smrti predsednika Pokrajinske skupštine Ištvana Pastora  otvorena je u holu ispred Velike sale Skupštine AP Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović upisao se danas u knjigu žalosti, a nakon njega, u knjigu su se upisali i potpredsednici Pokrajinske vlade, potpredsednici Skupštine AP Vojvodine i narodni poslanici.

Tanjug/Nenad Mihajlović

 

Komemorativna sednica Skupštine AP Vojvodine biće održana u subotu u 10 časova, nakon čega će predsednik Skupštine AP Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor biti sahranjen u Subotici, na Bajskom groblju u 14 časova.

"Na moju molbu, od njega će se govorom oprostiti mađarski premijer Viktor Orban, predsednik Republike Aleksandar Vučić, Hunor Kelemen, predsednik Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji (DSMR) u ime mađarske zajednice van matične države i Balint Juhas predsednik Izvršnog odbora SVM-a u ime stranke. Hvala im!", objavio je njegov sin Balint Pastor na svom Fesjbuk nalogu.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor preminuo je 30. oktobra u 68. godini. Bio je predsednik Skupštine AP Vojvodine u tri mandata, od 2012. godine do danas. Odlikovan je Sretenjskim ordenom Prvog stepena Republike Srbije, kao i državnim ordenom za zasluge Republike Mađarske.

Komentari (0)

Srbija