Društvo

Danas sunčano i hladno, temperatura do 15 stepeni: Kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/11/2023

-

07:36

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Porast vazdušnog pritiska koji je tokom noći uzrokovao razvedravanje u celoj zemlji danas nam donosi vedro i sunčano vreme. Trenutno se nalazimo između dva ciklona, što znači da nam vrlo brzo stižu nove padavine, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako objašnjava, zbog vedrog vremena tokom noći je došlo do izračivanja toplote sa tla, te je ovog jutra bilo prohladno u celoj zemlji. 

"Na planinama je zabalaženo i do pet stepeni Celzijusa ispod nule. Hladno vreme i visoka vlažnost vazduha omogućili su da se u planinskim predelima obrazuje prizemni mraz, a u dolinama i kotlinama zabeležena je i magla", kaže Gojković.

Tokom celog dana vreme će biti suvo i pretežno sunčano, a temperature će na kratko prelaziti 15 stepeni, u većini mesta ipak ostaje za koji stepen svežije.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Od danas počinje da duva jugoistočni vetar koji je sutra u pojačanju. Sa približavanjem novog hladnog fronta u petak će duvati jaka košava, povremeno i olujnom jačinom", kaže Gojković.

U petak i za dane vikenda bićemo pod uticajem Đenovskog ciklona koji nam donosi dugotrajne i povremeno jake padavine. Gojković navodi da će kiša padati sve do nedelje, a temperatura će se kretati oko 12 stepeni.

"U nedelju nas očekuje privremeno razvedravanje, međutim otopljenja neće biti. Upravo zbog toga možemo da kažemo da je topao period za nama i da nas do kraja meseca očekuje pravo novembarsko vreme, prohladno i promenljivo", rekla je ona.

Komentari (0)

Srbija