Društvo

Radno vreme tokom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu: Kako rade prodavnice, pošte i pijace?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/11/2023

-

17:00

Radno vreme tokom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu: Kako rade prodavnice, pošte i pijace?
Radno vreme tokom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu: Kako rade prodavnice, pošte i pijace? - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović/ Zoran Žestić/ Tara Radovanović/ Dušan Aničić

veličina teksta

Aa Aa

Radno vreme u subotu 11. novembra, zbog državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu promenjeno je u mnogim ustanovama i uslužnim objektima. Izmene se odnose na markete, pošte, benzinske pumpe i pijacu.

Sve pijace koje se nalaze u sistemu JKP "Beogradske pijace", radiće uobičajeno, saopštilo je to preduzeće.

Zelene pijace i pijaca cveća "Krnjača" radiće od šest do 19 časova, pijaca "Palilula" od sedam do 21 čas, dok će OTC (Otvoreni tržni centar) raditi od 08 do 16 časova.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Garaže i parking prostori koji se nalaze u okviru pijaca, takođe će raditi po ustaljenom radnom vremenu, ističe se u saopštenju.

Svi tržni centri biće otvoreni kao i bilo kog drugog dana, odnosno od 10 do 22 časa. Bioskopi u tržnim centrima i drugi bioskopi radiće i više nego radnim danima, odnosno po vikend-šemama.

Veliki broj teretana u Beogradu radiće po istom radnom vremenu kao i do sada. Takođe, radno vreme kafića neće biti menjano.

Što se tiče gradskog prevoza, javni gradski prevoz za sve državne praznike obično funkcioniše po nedeljnom redu vožnje, pa na ulicama možete da očekujete manji broj autobusa, tramvaja i trolejbusa.

Zanatski i trgovinski objekti

Na osnovu Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada rade prema drugačijem rasporedu, saopštio je Sekretarijat za privredu.

U petak, 10. novembra, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) moraju da rade najmanje od devet do 18 časova.

profimedia

 

Na Dan primirja u Prvom svetskom ratu, u subotu, 11. novembra, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 časova, dok nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske pumpe

Benzinske stanice u vreme državnog praznika, na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće od 00 do 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 časova.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Tanjug/AP/David Zalubowski

 

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane državnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Parking servis

JKP "Parking servis" Beograd u subotu neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada zbog obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, navodi se u saopštenju. 

Kako dodaju, tog dana će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Tanjug/Beoinfo

 

Od ponedeljka, 13. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Dežurne apoteke

Ukupno pet apoteka "Beograd" je, kao i za svaki praznik, otvoreno za kupce 24 sata. One u centru prestonice, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Dr Đorđa Kovačevića 27.

Pixabay

 

Od 8 do 18 sati radiće apoteke "Beograd" na adresama Kneza Danila 16, Koste Manojlovića 6, Krivolačka 4, Patrisa Lumumbe 41, Maje Kujundžić bb, Srpskih udarnih brigada 6, Vojvode Mišića 231 u Obrenovcu, i kraljice Marije 15 u Mladenovcu.

Od 8 do 16 sati radiće apoteka u ulici Kozačinskog 1, a od 8 do 15 sati radiće apoteke u majora Zorana Radosavljevića 4, Jelice Milovanović 2, Novopazarska 43 (ulaz iz Maksima Gorkog 21), Kralja Petra bb i u Nehruovoj 53.

Komentari (0)

Srbija