Društvo

Mihailo ima četrnaest godina i boluje od teškog oblika leukemije: Potrebna mu je naša pomoć

Komentari

Autor: 24Sedam

14/11/2023

-

13:30

Mihailo ima četrnaest godina i boluje od teškog oblika leukemije: Potrebna mu je naša pomoć
Mihailo ima četrnaest godina i boluje od teškog oblika leukemije: Potrebna mu je naša pomoć - Copyright Plakat

veličina teksta

Aa Aa

Četrnaestogodišnji Mihailo Knežević, učenik 8/2 OŠ "Sveti Sava" u Vrčinu, bio je zdravo i srećno dete sve do početka prošle godine. Ovaj nasmejani dečak, tek zakoračio u život, susreo se sa opakim oblikom leukemije za čije dalje lečenje trenutno je potrebno izdvojiti još 15.000 evra.

Njegovi roditelji, oboje zaposleni, nakon gotovo dve godine borbe sa bolešću svog deteta, nisu u zavidnoj finansijskoj situaciji i potrebna im je naša pomoć. 

Sve se, kažu oni, dogodilo iznenada.

"Od prethodnog zimskog raspusta smo primetili da se nešto dešava sa njim. Izgledao je kao da nema snage, primetili smo upaljene žlezde, počeo je da otiče, krvna slika mu je bivala sve lošija. Krenuli smo na pregleda i onda su nam saopštili dijagnozu - akutna limfoblastna leukemija. Sve nam se srušilo u trenu", kažu Mihailovi otac i majka.

Uzrok nikada nisu saznali.

"Drugi ciklus hemioterapije je mnogo teško podneo, dobio je sepsu i upalu mozga, život mu je bio o koncu. Bilo je strašno, ali lekari u Tiršovoj su uspeli da ga spasu", rekao je njegov otac.

Konzilijum lekara je odlučio da je Mihailu hitno potrebna transplantacija matičnim ćelijama u inostranstvu.

Uprava škole "Sveti Sava" u Vrčinu, Mihailova razredna, nastavnici, učenici i roditelji učenika, kao i meštani Vrčina su već nekoliko puta pokretali različite akcije prikupljanja sredstava za lečenje dečaka i tako pomogli njemu i njegovoj porodici.

Ovih dana je stigao još jedan apel škole koju Mihailo pohađa: "Poštovani roditelji, našem učeniku Mihailu Kneževiću 8/2, koji se leči od teškog oblika leukemije, potrebno je još 15.000 € da bi se osigurale kontrole na klinici u Bolonji za narednih pet godina. Nastavničko veće naše škole, zajedno sa učenicima i roditeljima 8/2 odeljenja, još jednom pokreće veliku humanitarnu akciju da bi se ovaj novac prikupio. U sklopu ove akcije biće više aktivnosti, a mi vas molimo da se svi uključite i da sakupimo ovaj novac".

Sredstva su potrebna za transplantaciju matičnim ćelijama, hemioterapije, putne troškove i troškove smeštaja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija