Društvo

Denisu potrebna pomoć da bi se oporavio i prohodao: Deset meseci svog života proveo je u stanju budne kome

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/06/2023

-

14:18

Denisu potrebna pomoć da bi se oporavio i prohodao: Deset meseci svog života proveo je u stanju budne kome
Denisu potrebna pomoć da bi se oporavio i prohodao: Deset meseci svog života proveo je u stanju budne kome - Copyright budihuman.rs

veličina teksta

Aa Aa

Denis Milovanović (24) pre dve godine doživeo je tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio telesne povrede opasne po život, nakon čega je deset meseci svog života proveo u stanju budne kome. Denis se budi, ali zbog dugog ležanja i neuroloških promena, ne može da hoda. Kako bi se oporavio, potrebna mu je naša pomoć. 

Humanitarna fondacija Budi Human pokrenula je akciju prikuplja novčanih sredstava za Denisa. Svako od nas može pomoći simbolično ukoliko pošalje 1207 na broj 3030. Cena SMS poruke je 200 dinara.

Za Denisov oporavak potrebna je pomoć svih nas u vidu donacija, pošto su njegove operacije, rehabilitacija i lekovi vrlo skupi. Porodica se ovim putem obraća svim humanim ljudima da im pomognu.

Inače, Denis je živeo uobičajenim životom mladog čoveka sve do kobne saobraćajne nesreće 2021. godine, nakon koje je hitno prebačen u Klinički centar Kragujevac gde mu je ukazana prva pomoć.

Denis je tada zadobio višestruke povrede glave i grudnog koša, konstatovana mu je spastična kvadripareza, izraženija na nogama, ima kontrakture na zglobovima, obe šake i oba stopala.

Denisu je uspostavljena dijagnoza Dg. S062 Laesio traumtica cerebri diffusa (rasprostranjena povreda mozga). Pri otpustu iz KC Kragujevac upućen je na rehabilitaciju  u Specijalnu bolnicu za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja “Dr Borivoje Gnjatić” u Starom Slankamenu.

Po prijemu Denisu je pružena adekvatna medikamentna terapija i sve mere opšte i specijalne nege, ali obzirom na to da je u pitanju teška neurološka povreda, pomaka na bolje nije bilo.

Denis je uz pratnju roditelja u januaru 2022. godine prebačen u Klinički centar Dubrava u Zagreb na odeljenje neurohirurgije na detaljnu dijagnostiku i klinička ispitivanja, nakon čega je je lekarski tim konstatovao da se nalazi u stanju budne kome.

Dinarski račun: 160-6000001292588-54

Devizni račun: 160-6000001292850-44

IBAN: RS35160600000129285044

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija