Društvo

Gašić na Paliću: Policija će istrajno sprovoditi akciju dok problem iregularnih migracija ne bude rešen

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/11/2023

-

11:05

Gašić na Paliću: Policija će istrajno sprovoditi akciju dok problem iregularnih migracija ne bude rešen
Gašić na Paliću: Policija će istrajno sprovoditi akciju dok problem iregularnih migracija ne bude rešen - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je noćas na Paliću pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i poručio da će policija istrajno sprovoditi akciju dok problem iregularnih migracija ne bude rešen i lanac krijumčarenja ljudi presečen u potpunosti.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, ministar Gašić je istakao da se na ovom zadatku pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova maksimalno i posvećeno trude da očuvaju bezbednost i sigurnost građana na severu države, kao i da će i u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati potrebne policijske snage u realizaciji ove akcije na suzbijanju iregularnih migracija.

Takođe, ovom prilikom ministar je zahvalio svim pripadnicima MUP-a koji danonoćno rade kako bi naši građani bili sigurni i bezbedni.

MUP Srbije

 

U akciji suzbijanja iregularnih migracija, koja se sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije, general policije Dejan Luković, pripadnici MUP-a pronašli su ukupno 6.399 iregularnih migranata koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Кikinde i Pirota.

Policija je kontrolisala 134.542 vozila i 378 objekata, od kojih je najveći broj u Subotici, dok je uhapšeno osam krijumčara, a zadržane su 253 osobe zbog različitih krivičnih dela.

Od početka akcije, detaljnim pregledom terena više stotina policijskih službenika pronašli su 29 automatskih pušaka i 10 pištolja, 3.120 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i narkotike.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija