Društvo

Šapić: Vrtić u Umčarima biće biser ovog dela opštine Grocka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/11/2023

-

12:53

Šapić: Vrtić u Umčarima biće biser ovog dela opštine Grocka
Šapić: Vrtić u Umčarima biće biser ovog dela opštine Grocka - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je u Umčarima radove na rekonstrukciji vrtića čiji se završetak očekuje sredinom decembra.

Simbolika je, dodao je Šapić, što je ovaj objekat nekada bila škola, ali se poslednjih gotovo pedeset godina nije koristio.

"Prostor oko vrtića je mnogo lep, nalazi se u blizini crkve, a kada se sredi biće pre svega svrsishodan, ali i biser ovog dela opštine. U taj vrtić će ići oko stotinu mališana u četiri grupe, a prostor će imati bezmalo 500 metara kvadratnih", pojasnio je Šapić i obećao da će po završetku rekonstrukcije i opremanja vrtića ponovo posetiti Umčare.

Osim finansijskih sredstava za rekonstrukciju vrtića, koje je Grad Beograd obezbedio kroz kapitalni budžet, objekat će biti opremljen sredstvima Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Beoinfo

 

Kako je saopštio Sekretarijat za informisanje, Šapić je rekao da je Grad u ovoj godini izdvojio mnogo novca za sve prigradske opštine, a naročito za Grocku.

Počelo je, naveo je, proširivanje Smederevskog puta koji gotovo čitavu opštinu povezuje sa gradom, asfaltiran je veliki broj ulica, biće napravljeni sportska hala i bazen, a planirano je i proširenje Bulevara od Ustaničke ka Malom Mokrom Lugu.

"Moramo i u udaljenijim delovima grada da stvaramo uslove koje imaju stanovnici centralnih gradskih opština. Uvek ima još toga što bi trebalo da se uradi i nikada neće biti sve sređeno, jer i u najuređenijim zemljama sveta uvek ima onoga što još može da se uradi", rekao je Šapić.

Šapić je dodao da se trudio da se za godinu dana nigde ne pojavljuje gde objektivno ne postoje radovi koji su započeti, koji su u toku ili su završeni.

"Kada potrošite reči, onda vam ljudi ne veruju. Mislim da ima iskoraka u dosadašnjem radu, ko hoće da vidi, ali neko će uvek da gleda negativno i destruktivno", kazao je Šapić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija