Društvo

Završen sastanak dela poljoprivrednika i premijerke Ane Brnabić: "Postignuti određeni pomaci, relaksiraćemo proteste"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/11/2023

-

14:47

Završen sastanak dela poljoprivrednika i premijerke Ane Brnabić: "Postignuti određeni pomaci, relaksiraćemo proteste"
Završen sastanak dela poljoprivrednika i premijerke Ane Brnabić: "Postignuti određeni pomaci, relaksiraćemo proteste" - Copyright Nikola Bilić

veličina teksta

Aa Aa

Sastanak dela poljoprivrednika koji proteklih dana protestuju i premijerke Ane Brnabić završen je u Vladi Srbije. Poljoprivrednici koji su bili na sastanku nešto više od dva sata izašli su ispred zgrade Vlade Srbije, obratili se medijima i rekli su da su postignuti određeni pomaci kada je reč o njihovim problemima.

Kako izveštava reporter Euronews Srbija, oni su naveli da su delimično zadovoljni načinom na koji su razgovori prošli i da će zbog toga "relaksirati proteste". Na pitanje šta to znači, oni kažu da neće biti blokada saobraćajnica, ali da će oni i dalje biti tu ukoliko dogovori ne budu do kraja sprovedeni.

Kada je reč o njihovom zahtevu da se smanje akcize na dizel, postignut je dogovor da se na svim NIS-ovim pumpama poljoprivrednicima omogući da kupuju litar dizela po ceni od 179 dinara, a da oni poljoprivrednici koji nemaju NIS-ovu pumpu u blizini mogu da kupuju po cenama koje su na drugim pumpama, s tim što će im novac biti vraćen do 179 dinara.

Ono što je isto važno jeste da je dogovoreno da će sastanak u Kisaču, što su inače poljoprivrednici tražili pre ovog sastanka, biti održan u nedelju. Tamo će doći premijerka Brnabić i pojedini mediji za koje se, kako su rekli, odluče poljoprivrednici.

Komentari (0)

Srbija