Društvo

Ni danas nigde bez kišobrana: Maksimalna dnevna osam stepeni, stiže novo naoblačenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/11/2023

-

07:30

Ni danas nigde bez kišobrana: Maksimalna dnevna osam stepeni, stiže novo naoblačenje
Ni danas nigde bez kišobrana: Maksimalna dnevna osam stepeni, stiže novo naoblačenje - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Kiša, sneg i vetar. Danas svežije nego juče. Temperatura u najtoplijem delu dana do 10 stepeni.

Iako je zahladnelo, ni ovog jutra nije bilo mraza u Srbiji. Tempertura je bila iznad nule i kretala se od 1 do 8 stepeni, kaže urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

"U nastavku dana biće prijatnije, ali subjektivni osećaj biće da je hladno, jer će početi da duva jak severac koji će pojačavati osećaj hladnoće. Najjači udari vetra očekuju se na krajnjem severu Vojvodine, od Subotice do Novog Sada", navela je Ćirković.

Kako dodaje, u narednim satima računajte na kišu, a ako živite u planiskim predelima i na susnežicu i sneg. Južnije od Save i Dunava očekuje se i formiranje manjeg snežno pokivača.

"Temperatura će biti niža nego juče. Danas u najtoplijem delu dana neće prelaziti 10 podeljak. Tačnije, biće u intervalu od 7 do 10", rekla je Ćirković.

U narednim danima, ističe, računajte na jutarnji mraz. U većini mesta u naredna dva dana biće suvo, zatim za dane vikenda u Srbiju stiže novo naoblačenje koje će, ovog puta, i nižim predelima doneti sneg. Kako je dodala, južnije od Kragujevca moguće je formirnje manjeg snežnog pokrivača.

Komentari (0)

Srbija