Društvo

Spremite se za hladniji deo nedelje: Kratka pauza od kiše, ali temperature će biti niže nego juče

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/11/2023

-

07:13

Spremite se za hladniji deo nedelje: Kratka pauza od kiše, ali temperature će biti niže nego juče
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Danas ulazimo u hladniji deo nedelje, a uskoro će i u nižim predelima pasti prvi sneg. Međutim, nakon dva dana, sledi pauza od kiše. 

U protekla dva dana, u pojednim delovima Srbije palo je i preko 60 litara po metru kvadratnom, i to uglavnom u vidu kiše. Snega je bilo samo na planinama. 

Sada nas očekuje kratkotrajna stabilizacija, navodi meteorološkinja Euronews Srbija Milena Lazarević.

Temperature od šest do devet stepeni

Dubok ciklon iz Jadrana odlazi dalje na istok, dok sa zapada raste vazdušni pritisak. To će uglavnom značiti razvedravanje, tako da će danas biti i malo sunca u našoj zemlji. Neće se u potpunosti razvedriti, ali je sigurno da neće biti kiše. 

Temperature će biti za stepen do dva niže nego juče, i dalje ispod desetog podeljka. U najtoplijem delu dana očekuje nas od šest do devet stepeni.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Odlazak kišonosnih oblaka, prati i promena pravca vetra. U narednim satima duvaće slab do umereni vetar sa juga i jugoistoka. 

Šta nas čeka narednih dana?

Kada je reč o prognozi za naredne dane, u nastavku nedelje spremite se za novi nalet kiše i pljuskova. Po svemu sudeći, za dane vikenda, zabeleće se i niži predeli, ali samo južnije od Kragujevca, napominje Lazarević.

Na severu zemlje će padati kiša. Najtoplije će biti u petak, a zatim u subotu i nedelju u najtoplijem delu dana temperatura će biti do 5-6 stepeni. 

Komentari (0)

Srbija