Društvo

"Najveće zlato koje sam osvojio": Đorđević opet ambasador UNICEF-a

Komentari

Autor: Fonet

24/11/2023

-

13:48

"Najveće zlato koje sam osvojio": Đorđević opet ambasador UNICEF-a
Aleksandar Đorđević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Proslavljeni srpski košarkaš i trener Aleksandar Đorđević danas je obnovio ugovor o saradnji sa agencijom UN za decu i omladinu (UNICEF) u Srbiji, gde će nastaviti da radi kao nacionalni ambasador, saopšteno je iz te organizacije.

Đorđević je angažovan kao nacionalni ambasador UNICEF u Srbiji od 2005. godine, a otada pruža podršku promovisanju prava dece u zemlji u oblastima obrazovanja, sporta za razvoj i podrške u vanrednim situacijama, kao i promocija odgovornog poslovanja i uticaja koji biznis sektor ima na decu.

Svestan opasnosti koje donosi vršnjačko nasilje, i posebno nasilje u digitalnim medijima i na društvenim mrežama, a sve je prisutnije među decom i mladima, njegov rad je posebno usmeren na podršku programima UNICEF koji su usmereni na zaštitu dece i prevenciju nasilja nad i među decom i mladima.

"To što sam ambasador UNICEF za mene predstavlja jedno od najvećih zlata koje sam osvojio. Smatram da je na nama odraslima velika odgovornost. Moramo mnogo više da se bavimo decom, da ih bolje razumemo i da im šaljemo prave poruke. Važno je da im dajemo lični primer, da deci budemo uzori, da im pokažemo kako da budu solidarni i tolerantni, da poštuju principe fer pleja i nediskriminacije", istakao je Đorđević. 

Komentari (0)

Srbija