Društvo

Šapić: Višnjička Banja će dobiti osnovnu školu i vrtić, proširićemo Slanački put

Komentari

Autor: Tanjug

03/12/2023

-

15:06

Šapić: Višnjička Banja će dobiti osnovnu školu i vrtić, proširićemo Slanački put
Šapić: Višnjička Banja će dobiti osnovnu školu i vrtić, proširićemo Slanački put - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će u Višnjičkoj Banji u narednom periodu početi izgradnja osnovne škole i vrtića, kao i da će se proširiti ulica Slanački put.

Šapić je naveo da će osnovna škola moći da primi 900 dece i da se očekuje da krajem sledeće godine počne izgradnja.

"To će biti moderna škola. Sledeće godine ulazi u plan i program Grada Beograda i po nekoj dinamici godinu dana će trajati izrada projektne dokumentacije i svih dozvola. Očekujemo da krajem sledeće godine krene da se gradi, a možda ćemo već 2025. ili početkom 2026. godine ovde imati zaista veliku školu", rekao je Šapić novinarima u Višnjičkoj Banji.

Kako je naveo, u planu je da počne izgradnja i vrtića, koji će moći da pohađa 270 dece, a nalaziće se pored škole.

"Takođe 2024. godine ulazi u plan Grada Beograda. I tu smo skroz čisti sa imovinom, ulazi se u izradu projektne dokumentacije. Odluku smo doneli, novac smo obezbedili, ostaje da to realizujemo", rekao je on.

Šapić je naveo i da će Grad uvesti novi princip, da kad započne izgradnju škole gradi i vrtić pored nje.

Beoinfo

 

Šapić je najavio i da će biti proširena ulica Slanački put, koja će, kako je rekao, biti proširena sa još dve trake, pa će ih umesto dosadašnje dve biti četiri.

"Tu je ostala eksproprijacija koju očekujemo da ćemo završiti u toku 2024. godine", rekao je on.

Šapić je naveo da je i potpisan ugovor za izgradnju tunela koji će, kako je rekao, za neku godinu omogućiti da se od Višnjičke Banje do Novog Beograda stiže za oko 15 minuta.

"Proširenom Višnjičkom ulazite u Despota Stefana, čim uđete u Despota Stefana ulazite u tunel, ispod centra grada izlazi se pravo kod Ekonomskog fakulteta direktno na novi Savski most i nalazite se u centru Novog Beograda", rekao je Šapić.

Dodao je da će taj projekat verovatno biti najveći saobraćajni projekat u Beogradu u poslednjih nekoliko godina, koji će, kako je rekao, suštinski promeniti saobraćajnu sliku grada, a od koga će imati najveću korist građani koji žive u Višnjičkoj Banji.

"Imam utisak da je ovaj deo grada bio potpuno zaboravljen, a objektivno je na par kilometara od centra, nije suštinski daleko, samo je infrastruktirno, saobraćajno bio neadekvatno povezan, jer je širenje Beograda i broj stanovnika jednostavno prevazišao infrastruktiru koja je ovde bila", rekao je Šapić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija