Društvo

Gde mogu da se iskoriste vaučeri koje deli grad Beograd i do kada važe? Šapić: Biće podeljeno 380.000 poklon-kartica

Komentari

Autor: Tanjug

27/11/2023

-

14:33

Gde mogu da se iskoriste vaučeri koje deli grad Beograd i do kada važe? Šapić: Biće podeljeno 380.000 poklon-kartica
Gde mogu da se iskoriste vaučeri koje deli grad Beograd i do kada važe? Šapić: Biće podeljeno 380.000 poklon-kartica - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će poklon-vaučeri Grada Beograda za decu do 19 godina i zaposlene u sektoru obrazovanja, značajno pomoći roditeljima da finansijski prevaziđu decembar i januar, kada se obično kupuju pokloni deci za praznike. Obraćajući se povodom podele novogodišnjih vaučera, koji mogu da se iskoriste od 28. novembra do 1. marta iduće godine i važe od momenta preuzimanja, Šapić je rekao da će ih biti podeljeno 380.000, da je preko 100 prodavnica obuhvaćeno vaučerima i da je ove godine asortiman robe povećan, tako da sad uključuje i bebi opremu i igračke.

"Najteži meseci (za roditelje) su septembar, decembar i januar. Septembar zbog polaska u školu i za to smo uradili sve što smo uradili sa besplatnim udžbenicima, a ove godine i sa vrtićima", naveo je Šapić u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Beoinfo

 

Šapić je rekao da će do kraja dana sve opštine dobiti vaučere, a škole i vrtići do kraja ove nedelje. On je dodao da će ovo biti tradicionalna akcija dok god on bude odlučivao o tome.

"Što se mene tiče, dok ja budem u poziciji da odlučujem, ovo će biti akcija koja će se sprovoditi svake godine. Svake godine ćemo za Novu godinu deliti ovakve stvari zato što smatramo da ovo značajno pomaže svakom kućnom budžetu, naročito roditeljima koji imaju decu", rekao je Šapić.

Prošle godine iskorišćeno 95 odsto vaučara

On je podsetio da je ova akcija postojala i prošle godine, a i godinu dana pre toga, kada je bio prvi čovek Novog Beograda. Šapić je tako demantovao tvrdnje da je akcija tada služila samo u predizborne svrhe, kada je prvi put pokrenuta 2021. godine, istakavši da je ovo već treći put kako je on organizuje.

"Ovo nisu nikakvi predizborni potezi, već jednostavno jedna od socijalnih mera, koje sam provodio još kad sam bio na Novom Beogradu", rekao je Šapić.

Beoinfo

 

Šapić je dodao da će na flajerima koji idu uz vaučere biti ispisani spisak radnji u kojima mogu da se iskoriste. Kako je Šapić objasnio, vaučer ne mora na jednom mestu da se iskoristi, a takođe važi uz doplatu za stvari koje premašuju vrednost vaučera.

On je podsetio da je iskorišćenost vaučera prošle godine iznosila skoro 95 odsto. Odgovarajući na pitanja novinara, Šapić je istakao da su firme koje će biti obuhvaćene vaučerom izabrane procesom javne nabavke. Takođe, on je naveo da je insistirao da deca dobiju vaučere, a ne direktnu finansijsku pomoć, kako bi bilo sigurno da će taj novac otići deci.

Vaučeri mogu da se iskoriste do 1. marta 2024.

Grad Beograd dodeliće ove godine deci starosti od 0 do 19 godina, kao i zaposlenima u obrazovnom sektoru na teritoriji grada, 380.000 vaučera u vrednosti od po 6.000 dinara, kao novogodišnji poklon. Vaučeri će moći da se iskoriste do 1. marta 2024. u objektima kompanija Planeta Sport, Dexy Co Kids, Sport Vision, N Sport i Trendmaker. Iz budžeta Grada Beograda za ove namene biće utrošeno 2,28 milijardi dinara. Kako je precizirano u javnom pozivu koji je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, raspisao 12. oktobra ove godine, vaučere će dobiti sva deca koja pohađaju predškolske ustanove i učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Beograda, bez obzira na osnivača ustanove.

Beoinfo

 

Pravo na poklon vaučer imaju i sva deca od 0 do 19 godina, koja nisu obuhvaćena vaspitno obrazovnim programom, a jedan od roditelja ili staratelja ima prebivalište ili stalno boravište na teritoriji Grada Beograda. Pravo imaju i zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji Beograda, zaposleni i radno angažovani u Centru dečjih letovališta i oporavilišta Grada Beograda, kao i zaposleni i radno angažovani u "Bebi servisu Beograda".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija