Društvo

Danas toplije, temperatura do 10 stepeni: Krajem sedmice kratko zahlađenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/12/2023

-

07:38

Danas toplije, temperatura do 10 stepeni: Krajem sedmice kratko zahlađenje
Tanjug/Jaroslav Pap - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Od danas ponovo ulazimo u nešto topliji, zimski period, pa će se temperatura kretati do 10 stepeni Celzijusa. Izuzetak će ove nedelje biti četvrtak kada će na kratko zahladneti, rekla je urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

Kaže da je sad samo u Banatu upaljen najniži stepen upozorenja, koji je tu zbog jakog vetra koji će duvati tokom dana. Očekuju se, dodaje, udari veći od 60 kilometara na čas. Takođe, stanovnike na ovom području čeka nešto nepovoljnija biometeorološka situacija i ovo pre svega važi za hronične bolesnike i ljude pod terapijom. Što se dana pred nama tiče, kaže, biće oblačno i suvo.

"Centar anticiklona pomerio se dalje na istok čime se oslobodio put oblacima sa zapada. U narednim satima sve više će se osećati uticaj ovog ciklona iz Velike Britanije. Sve ovo znači da će u narednim satima biti sve više oblaka, ali ostaje suvo još danas. U severenim i centralnim predelima biće i malo sunca, dok će južnije, uskoro, dominirati samo tmurni oblaci", rekla je ona.

Ćirković objašnjava da više oblaka u ovom slučaju znači i viša temperatura. Oblaci će u narednim satima poslužiti kao poklopac, pa će se temperatura kretati od šest do 10 stepeni Celzijusa.

"Dolazak oblaka pratiće i nešto jači vetar sa juga  i jugozapada. U nastaku nedelje prijatne zimske temperature. Tokom noći i jutra blag do umeren mraz. Tokom dana temperatura u plusu", rekla je ona.

Najhladniji dan biće četvrtak sa temperaturom oko četiri do pet stepeni Celzijusa. Od sutra računajte povremeno i na mešovite padavine u vidu kiše i snega.

Komentari (0)

Srbija