Društvo

Ružić: Nova školska godina u najgorem slučaju - po prošlogodišnjem modelu

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2021

-

10:59

Ružić: Nova školska godina u najgorem slučaju - po prošlogodišnjem modelu
Ružić: Nova školska godina u najgorem slučaju - po prošlogodišnjem modelu - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Ukoliko epidemiološka situacija bude tako nalagala, krenućemo sa školskom godinom 1. septembra po prošlogodišnjem modelu, izjavio je za TV Prva ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

On je naveo da je to  "najdrastičnija opcija" i da je još preuranjeno za donošenje konačne odluke. 

U tom slučaju vrtići bi radili u punom kapacitetu.

"Nova školska godina počeće 1. septembra i oko toga nema brige", poručio je ministar Ružić.


On je izrazio očekivanja da će školska godina otpočeti na regularan način, ističući važnost većeg obuhvata vakcinacije.

"Mislim da je to u interesu dece i roditelja, kao i prosvetnih radnika i vannastavnog osoblja i moramo vrlo odgovorno tome pristupiti", rekao je Ružić za TV Prva.

Podsetio je i da je vakcinisano više od 50 odsto prosvetnih radnika i da je to dobar pokazatelj odgovornog ponašanja, ali i da ta brojka nije dovoljna.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Ružić kaže da je sigurno da će učenici od prvog do četvrtog razreda svaki dan ići u školu i navodi da će se razmotriti da li će se model nastave nijansirati.


"To zavisi od odgovornosti svih nas, kao i kakva će biti ocena referentnih ljudi koji daju preporuke", poručio je Ružić, dodajući da je preporuka Kriznog štaba da nastava bude po modelu koji je bio u prethodnoj školskoj godini.

Ministar kaže i da onlajn nastava, ukoliko se ponovo održi, ne bi trebalo da predstavlja problem, jer se, kaže, u kontinuitetu radi na procesu digitalizacije.

"Do kraja godine imaćemo još 20.000 opremljenih digitalnih učionica. Ideja je da imamo nacionalnu platformu koja će služiti za onlajn nastavu", naveo je Ružić.

Komentari (0)

Srbija