Društvo

AMSS: Kamioni na Bogojevu čekaju 19 sati, na Horgošu 10

Komentari

Autor: Tanjug

06/12/2023

-

07:31

AMSS: Kamioni na Bogojevu čekaju 19 sati, na Horgošu 10
Horgoš - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Teretna motorna vozila na graničnom prelazu Bogojevo, na izlazu iz zemlje, čekaju 19 sati, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5.15, kamioni na prelazu Horgoš, takođe na izlazu, čekaju 10 sati, na Bezdanu devet, na Batrovcima osam, na Šidu pet, a na Kelebiji tri sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

AMSS napominje da, zbog pojačanog vetra u košavskom području, koji može biti i olujne jačine u južnom Banatu potrebno je brzinu vožnje dodatno smanjiti na ovim putevima i prilagoditi je iznenadnim bočnim i čeonim udarima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Pošto meteorolozi upozoravaju na kišu koja se u pojedinim krajevima jugozapadne i istočne Srbije može lediti pri tlu, na ovim putevima treba voziti pažljivo. 

Na put se mora krenuti sa dobrim zimskim gumama, koristiti puteve prvog prioriteta, a ukoliko se naiđe na zaleđene deonice, vozilo se mora zaustaviti na nekom bezbednom mestu, parkingu ili benziskoj stanici i sačekati dok se uslovi za vožnju ne poboljšaju, dodaje se u saopštenju AMSS-a.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija