Društvo

Gradonačelnik Zrenjanina: Smatramo da je ugovor sa Fabrikom vode raskinut; Direktor fabrike: Sud će proceniti

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Pink

29/07/2021

-

20:14

Gradonačelnik Zrenjanina: Smatramo da je ugovor sa Fabrikom vode raskinut; Direktor fabrike: Sud će proceniti
Fabrika vode Zrenjanin - Copyright Prinskrin/Youtube/ KTV Televizija - Zvanični kanal

veličina teksta

Aa Aa

Fabrika vode u Zrenjaninu ni posle šest godina od početka gradnje, građanima nije isporučila pijaću vodu i svi rokovi su istekli. Stoga gradonačelnik Zrenjanina smatra da je ugovor raskinut, dok direktor Fabrike vode Aleksandar Savin za Euronews Srbija kaže da će protiv zrenjaninskog Vodovoda pokrenuti postupak pred sudom.

"Nisu dostigli neophodne parametre za stabilno i kontinuirano snadbevanje građana vodom i prema tome smatramo da je ugovor raskinut krivicom izvršioca",  rekao je za TV Pink gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Sadašnja administracija u Zrenjaninu kaže da je prva na listi odgovornih, fabrika koja nije ispunila obaveze. Čvrsti su u nameri da naplate višegodišnju agoniju i već razmišljaju šta dalje.

Međutim, direktor zrenjaninske Fabrike vode Aleksandar Savin za Euronews Srbija kaže da će sud morati da utvrdi da li je ugovor sa gradom, odnosno sa "Vodovodom i kanalizacijom", aktivan ili ne. Oni odbacuju tvrdnje da nisu ispunili obaveze iz ugovora, pa samim tim smatraju da ugovor po tom osnovu ne može biti raskinut. Planiraju da protiv zrenjaninskog Vodovoda pokrenu postupak pred sudom.

Savin je za Euronews Srbija potvrdio i da je u proteklih mesec dana zrenjaninsku Fabriku vode preuzela banka, koja je i njen najveći poverilac i koja sada zajedno sa većinskim vlasnikom, izraelskom grupom Avital, traži kupca.

Salapura pak, ističe da Grad već traži nova rešenja i partnere.

"Verujem da ćemo u saradnji sa višim instancama rešiti ovaj istorijski problem Zrenjaninaca", istakao je.

Inače, Zrenjanin je ovih dana dobio kredit od 491 milion dinara za kapitalne infrastrukturne projekte. Tu spadaju dovršavanje sportskih objekata, rekonsutrukcija ulica, izgradnja kanalizacije, ali i sanacija dotrajale vodovodne mreže.

 

Komentari (0)

Srbija