Društvo

Ujutru mraz, tokom dana pretežno sunčano: Novi pad temperature očekuje se u drugoj polovini sledeće nedelje

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2023

-

08:51

Ujutru mraz, tokom dana pretežno sunčano: Novi pad temperature očekuje se u drugoj polovini sledeće nedelje
Knez Mihailova - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će ujutru biti slabog mraza, a po nizijama, kotlinama i rečnim dolinama niska oblačnost i magla, koja će se ponegde zadržati i pre podne. Sredinom dana i po podne biće pretežno sunčano. Vetar slab, u većini krajeva zapadni i jugozapadni, u južnim predelima slab severni, a u Timočkoj Krajini umeren, povremeno i jak zapadni. 

Najniža temperatura od minus 5 do 0 stepeni, najviša od 4 do 9 stepeni, a u mestima sa dužim zadržavanjem magle biće hladnije. Uveče i tokom noći po nizijama, kotlinama i rečnim dolinama ponovo se očekuje niska oblačnost i formiranje magle.

U Beogradu će ujutru biti slabog mraza i magle, a tokom dana će biti pretežno sunčano. 

Vetar slab, zapadni i jugozapadni. Tokom noći se ponovo očekuje niska oblačnost i formiranje magle. Najniža temperatura od minus 2 do 0  a najviša oko 7 stepeni. 

Tanjug/Tara Radovanović

 

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će početkom sledeće sedmice ujutru biti mestimično slabog mraza, niske oblačnosti i magle, koja će se po nizijama, pojedinim kotlinama i rečnim dolinama zadržati veći deo dana. 

U ostalim predelima očekuje se toplije vreme, sa sunčanim intervalima, uz porast dnevnih temperatura koje će se kretati između 8 i 13 strepeni. 

Novo naoblačenje sa manjim padom temperature očekuje se u drugoj polovini sledeće sedmice, koje će u četvrtak na jugozapadu i jugu, a za vikend uglavnom na severu usloviti slabu kišu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija