Društvo

Neobično toplo vreme za ovo doba godine: Temepratura danas "skače" i do 15 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/12/2023

-

07:10

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Do početka zime ostalo je još svega nekoliko dana, ali se jesen i dalje ne predaje. Vedro, suvo i sunčano vreme posledica je prostranog anticiklona, odnosno polja visokog vazdušnog pritiska čiji se centar trenutno nalazi iznad Balkanskog poluostrva,  kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Kao i obično kada se nalazimo pod uticajem anticiklona jutra su hladna, a vreme je mirno i vedro. Tako ćemo i danas imati sunčano i neobično toplo vreme za ovo doba godine", navodi ona.

Takođe kaže da se u ranim jutarnjim satima temperatura kretala oko i malo ispod nule, te je u većini mesta zabeležen prizemni mraz. Međutim, tokom dana nas očekuje intenzivniji porast temperature, u Negotinu danas i do 15 stepeni.

"Zbog slabog vetra i dosta sunčanih perioda na suncu će se činiti da je toplije od izmerenih vrednosti", rekla je meteorološkinja.

"Stabilna atmosferska situacija nam osim sunčanog i prijatno toplog vremena donosi i povećano zagađenje vazduha. Danas i sutra izbegavajte da duže vremena provodite napolju, jer je koncentracija PM čestica daleko iznad dozvoljene", savetuje ona. 

U drugoj polovini nedelje imaćemo postepeno naoblačenje, a za petak i subotu prognozira se kiša.

"Temperatura sve do kraja nedelje ostaje malo iznad proseka, dakle oko 10 stepeni, dok ćemo za vikend imati i blaži porast temperature. Poslednje dane jeseni obeležiće mirno i sunčano vreme, dok nam početak zime donosi nestabilnost i otopljenje", kaže meteorološkinja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija