Društvo

Deda Mrazevi sa krova pirotske bolnice: Pripadnici Gorske službe spasavanja delili paketiće deci

Komentari

Autor: Tanjug

28/12/2023

-

17:10

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Gorske službe spasavanja, stanice u Nišu, danas su obradovali mališane Dečjeg odeljenja Opšte bolnice u Pirotu tako što su se užadima spustili sa krova bolnice sve do Dečjeg odeljenja, gde su, uz oduševljenje mališana koji su na lečenju, podelili novogodišnje paketiće.

Danica Mišić, iz Gorske službe spasavanja, stanice u Nišu, kazala je Tanjugu da pripadnici GSS-a sa ogromnim zadovoljstvom učestvuju u ovakvim akcijama.

"Ovo nije uobičajeno za naš svakodnevni angažman, ali nam je veoma drago da svoje veštine i tehnike koje koristimo u uobičajenim akcijama, začinimo dozom humanosti i ulepšamo deci boravak na klinikama. U ime GSS-a ovom prilikom želim svim građanima Srbije da čestitam predstojeće praznike, a ukoliko im se desi bilo kakva nezgoda u planini, mogu bezrezervno da računaju na nas", kazala je Mišićeva za Tanjug.

Tanjug/Aleksandar Ćirić

 

Ovu akciju pripadnici Gorske službe spasavanja realizuju uz podršku niške IT kompanije Fazi.

"Već petu godinu zaredom realizujemo ovu akciju čije je suština podela paketića deci koja praznike, silom prilika, provode u bolnicama. Ove godine smo podelili preko 500 paketića u sedam gradova Jugoistočne Srbije. Pored Niša, to su Prokuplje, Pirot, Aleksinac, Kruševac, Leskovac i Vranje, a planiramo da ovu akciju nastavimo i narednih godina", kazala je Mihajlovićeva za Tanjug.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija