Društvo

Temperatura i do 16 stepeni: Do nedelje prolećno vreme, od 8. januara stiže zima

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

03/01/2024

-

07:25

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Vazdušni pritisak polako opada, što znači da nas očekuje nova promena vremena, doduše blaža, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković. Ipak, za naredne sate treba pripremiti kišobrane, premda će dnevna temperatura biti i do 16 stepeni. 

Promena vremena koja je već stigla u Srbiju posledica je dubokog ciklona koji nam dolazi iz Holandije. Njegovim pomeranjem ka istoku stižu i kišonosni oblaci do nas zbog čega će danas  u većem delu Srbije padati kiša i pljuskovi.

Dakle, danas u celoj zemlji očekujte oblačno i kišovito vreme. Najviše padavina biće u severnom delu zemlje, na području Vojvodine, jer će se tako premeštati oblačni sistem. Kako idemo južnije, padavine će biti sve slabije i ređe.

U Beogradu će biti pretežno oblačno povremeno sa kišom, dok se kasno posle podne i uveče očekuje prestanak padavina i razvedravanje. 

Temperatura iznad proseka

Kišonosni oblaci premeštaće se vrlo brzo zbog vetra, koji će danas biti pojačan do jak. Duvaće sa istoka, a najjači udari biće zabeleženi tokom prepodneva u Bačkoj i Banatu.

Kada je reč o temperaturi, vrednosti će i danas biti daleko iznad proseka, uprkos kiši i oblacima. Maksimalna dnevna temperatura biće od 10 stepeni na jugu do 16, koliko se očekuje u pojednim gradovima centralne i severne Srbije.

U nastavku nedelje vreme će biti bez kiše, ali i dalje uz oblake koji će, u odnosu na sunce dominirati. Međutim, i dalje nema nagoveštaja prave zime, pa se temperatura neće bitnije menjati. 

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Tako u naredna tri dana jutarnja temperatura iznad pet stepeni, maksimalna iznad 10 stepeni. Prolazno naoblačenje sa kišom, na visokim planinama sa snegom, očekuje se u četvrtak, do nedelje umereno oblačno vreme.

U noći između nedelje i ponedeljka očekuje se pad temperature, a sneg se očekuje ponegde i u nižim predelima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija