Društvo

Radost za mališane iz Zvečanske: Patrijarh Porfirije podelio božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2024

-

13:20

Radost za mališane iz Zvečanske: Patrijarh Porfirije podelio božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja
Patrijarh Porfirije podelio božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Patrijarh srpski Porfirije podelio je danas u kripti Hrama Svetog Save božićne poklon-paketiće deci bez roditeljskog staranja iz Doma u Zvečanskoj, učenicima škola pri beogradskim bolnicama i mališanima iz višedetnih porodica.

"Radujemo se svi što smo ovde u Hramu Svetoga Save koji je zastupnik naš pred Bogom, on se moli za nas i pomaže nam da mi budemo dobri, da svakoga dana budemo sve bolji i bolji, da budemo dobri prema svojim mamama i tatama, da budemo dobri između sebe, da budemo dobri prema svima", rekao je patrijarh Porfirije.

Naveo je da se Sveti Sava, kao i mi, uvek raduje najvećem i najlepšem događaju, najuzvišenijem rođenju - rođenju Hristovom.

Tanjug/Rade Prelić

 

"Ja vam svima čestitam praznik rođenja Hristovog i želim da vas Bog blagoslovi, da vas sve blagoslovi Isus Hristos i da znate da vas on sve voli i kad nemate kome da se obratite, kad ste tužni i kad ste neraspoloženi zbog bilo čega, obratite se njemu i budite sigurni da on ne samo da će čuti vaše reči, pogotovo ako su te reči molitva, nego će brzo odgovoriti i sigurno pomoći pod uslovom da to što tražite od njega bude dobro", istakao je patrijarh.

On je sve prisutne još jednom pozdravio i čestitao predstojeći praznik rečima: "Hristos se rodi".
Patrijarh srpski Porfirije je pre početka zvanične ceremonije razgovarao sa decom, te ih blagoslovio, a ceremonija je otpočela božićnom pesmom u izvođenju dečjeg hora "Slavujčići".

Versko dobrotvorno starateljstvo Arhiepiskopije beogradsko - karlovačke u saradnji sa Hramom Svetog Save već šestu godinu zaredom organizuje ovo darivanje, nadovezujući se na Hristove reči "Pustite decu da dolaze k meni, jer takvih je carstvo Božje".

Komentari (0)

Srbija