Društvo

Radno vreme tokom praznika: Kako rade prodavnice, pijace, apoteke i pošte za Badnji dan i Božić

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

05/01/2024

-

20:32

Radno vreme tokom praznika: Kako rade prodavnice, pijace, apoteke i pošte za Badnji dan i Božić
Radno vreme tokom praznika: Kako rade prodavnice, pijace, apoteke i pošte za Badnji dan i Božić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Za Badnji dan 6. januara većina prodajnih objekata radiće skraćeno, dok je Božić 7. januar neradni dan. Tako će veliki broj supermarketa biti zatvoren za Božić, dok će na Badnji dan raditi skraćeno. Tržni centri će na Badnji dan, 6. januara takođe raditi skraćeno, od 10 do 18 časova, dok će za Božić, 7. januara biti zatvoreni. Što se tiče bioskopa u tržnim centrima oni će raditi 7. januara uglavnom od popodne do 23 časa, dok će 6. januara raditi uglavnom do 16 časova.

Božić pada u nedelju, 7. januara, kada je inače neradni dan. Vlada Srbije je, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, usvojila na sednici zaključak kojim se preporučuje poslodavcima u Srbiji da zaposlenima omoguće da ne rade ni drugi dan Božića, 8. januara.

Istim zaključkom preporučuje se poslodavcima da zaposlenima koji 8. januara 2024. godine rade, obezbede prava koja pripadaju zaposlenom za rad na dan praznika koji je neradan dan, saopšteno je ranije iz vlade.

Radno vreme pijaca i pošta

Veletržnica Beograd za vreme božićnih praznika radiće 24 časa dnevno, saopšteno je iz ovog preduzeća. Zelene pijace 7. januara neće raditi, saopštili su iz JKP "Beogradske pijace". Pijace "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac"  7. januara radiće skraćeno od 6 do 14 časova.

Otvoreni tržni centar Miljakovac - Beogradski buvljak, 7. januara neće raditi.

Pijaca "Dušanovac" - prodaja iz vozila neće se vršiti  6. januara, dok će 7. januara ova pijaca raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova, dok pijaca cveća "Krnjača" 7. januara neće raditi, dodaje se u saopštenju.

Pijaca "Palilula" 7. januara neće raditi, a 6. januara radiće od 7 do 18 časova.

Garaža na pijaci "Palilula" neće raditi 7. januara, a 6. januara do 19 časova, dok će parking na pijaci "Zemun" 7. januara raditi od 00 do 24 časa, a garaža na pijaci "Zeleni venac" neće raditi na dan Božića. 

Parking na pijaci "Dušanovac" radiće 7. januara od 6 do 15 časova, navodi se u saopštenju "Beogradskih pijaca".

U subotu 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno, do 17 časova. Na sajtu Pošta Srbije objavljen je i spisak dežurnih pošti i on može da se pogleda OVDE.

Za Božić, 7. januara, radiće samo dežurne pošte, saopšteno je ranije iz Pošta Srbije. Tako će raditi Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošte na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Čukarka i administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, radiće non-stop. 

Apoteke

Tokom zvaničnih neradnih dana državne apoteke sistemu "Apoteka Beograd" ne rade, a dežurne će biti one u Nemanjinoj 2, Kralja Milana 9, Glavnoj 24 (Zemun), Maršala Tolbuhina 30 i Dr Đorđa Kovačevića 27.

Svakako, sve promene mogu se videti na sajtu Apoteka Beograd.

Red vožnje gradskog prevoza  

Za božićne praznike javni gradski prevoz funkcionisaće na sledeći način - u subotu, 6. januara red vožnje za subotu, u nedelju, 7. januara red vožnje za nedelju, dok će od ponedeljka biti uspostavljen redovan režim saobraćaja.

Bez naplate parkiranja 7. i 8. januara

JKP "Parking servis" neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada tokom božićnih praznika, 7. i 8. januara, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g, navodi se na sajtu ovog preduzeća. 

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

U subotu, 6. januara, poslovnice Korisničkog servisa i kol-centar radiće do 14.00 časova, dok od od utorka, 9. januara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.
 

Komentari (0)

Srbija