Društvo

Postoji li svest građana o zaštiti privatnosti? Partneri Srbija organizuju konferenciju "Nedelja privatnosti"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/01/2024

-

15:29

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Uoči Međunarodnog dana privatnosti, 28. januara, čija je svrha podizanje svesti i edukacija javnosti o pravu na privatnost i zaštiti podataka o ličnosti, biće održana Nedelja privatnosti u organizaciji Partnera Srbije.

Nedelja privatnosti stavlja u fokus pitanje privatnosti i zaštite podataka o ličnosti, kroz diskusiju sa stručnjacima iz civilnog, privatnog i javnog sektora.

Kristina Obrenović projektna koordinatorka i istraživačica Partnera Srbije kaže za Euronews Srbija ovim povodom da pomak svesti građana o zaštiti privatnosti postoji, kako u Srbiji tako i u svetu.

"Čini se negde da je pre par godina bio dominantan onaj stav "nemam šta da krijem". Sada već, verovatno zbog raznoraznih posledica koje su se i desile različitim građanima, vidimo pre svega od građana sve više zahteva da se lični podaci više štite. Ono što je važno naglasiti jeste da je tu velika uloga i samih građana. Moramo biti proaktivni, moramo biti na oprezu i moramo voditi računa kako sami štitimo svoje lične podatke", kaže ona.

Kako objašnajva, upravo je to cilj održavanja Nedelje privatnosti gde se svake godine pravi prostor za dijalog, razmenu iskustava, ali i edukaciju građana i šire javnosti o važnosti zaštite ličnih podataka.

Za više inforamacija pogledajte video.

Komentari (0)

Srbija