Društvo

RHMZ upozorava na jak jutarnji mraz i kišu koja će se lediti pri tlu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/01/2024

-

08:15

RHMZ upozorava na jak jutarnji mraz i kišu koja će se lediti pri tlu
Vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Stigla nam je najavljena promena vremena. Stigli su oblaci sa zapada nakon kojih sledi kiša, a potom i priliv sve toplijeg vazduha sa juga. U narednim danima temperatura ponovo iznad 10. podeljka, dok nas danas, u najtoplijem delu dana, očekuje maksimalnih 8°C, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Nardžasti meteoalarm je i dalje je na snazi. Iako je toplije nego juče, opasnost od poledice i zaleđivanja mokrih površina i dalje postoj, i zbog toga je, kaže Ćirković, potreban oprez u saobraćaju. I RHMZ upozorava na jak jutarnji mraz i kišu koja će se lediti pri tlu.

"Promenu vremena uzrokovao je front koji se u ovim trenucima kreće preko Srbije. Ono što je važno istaći kod ovog fronta jeste da se on kreće vrlo sporo, pa će oblaci sa padavinama, sporo i napredovati ka jugu. Padavine će u narednim satima biti mešovite, padaće i kiša i sneg. Gde god da živite u Srbiji, za danas pripremite kišobrane jer do kraja dana gotovo da neće biti mesta koja će ostati suvo", kaže ona.

Promenu vremena prati i promena pravca vetra. Vetar se okrenuo na južni i jugoistočni i u narednim satima duvaće umerenim do pojačanim intezitetom.

"Kada je reč o temperaturi, biće slična jučerašnjoj, s tim što će i pojednim gradovima biti za nijansu prijatnije. U najtoplijem delu dana kretaće se od jednog stepena na jugu, do osam na zapadu", dodaje Ćirković.

U nastavku nedelje toplije i to osetno - već u sredu temperatura će preći 10 podeljak. Ostaje i dalje nestabilno uz puno oblaka i malo kiše u narednim danima. Kratku pauzu od padavina imaćemo samo u sredu i u petak. Mimo tih dana, savetuje Ćirković, neka vam kišobran bude pri ruci.

Komentari (0)

Srbija