Društvo

Šapić na Svetog Savu posetio škole u Mladenovcu i najavio obnovu gimnazije: "Velika je rekonstrukcija u pitanju"

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2024

-

15:03

Šapić na Svetog Savu posetio škole u Mladenovcu i najavio obnovu gimnazije: "Velika je rekonstrukcija u pitanju"
Šapić na Svetog Savu posetio škole u Mladenovcu i najavio obnovu gimnazije: "Velika je rekonstrukcija u pitanju" - Copyright Tanjug/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je danas obeležavanju školske slave Sveti Sava u Osnovnoj školi "Momčilo Živojinović" u Mladenovcu i poručio da se na taj način pokazuje poštovanje za sve što prosvetni radnici rade.

"Odlučio sam se da dođemo ovde i da zajedno sa kolektivom, nastavnicima, profesorima, direktorom i predsednikom opštine, na taj način obeležimo i pokažemo poštovanje, pre svega za sve ono što rade ti ljudi sa našom decom i odgovornost koju nose prosvetni radnici", rekao je on.

Šapić je naglasio da želi da osobine koje su krasile Svetog Savu - mudrost, darovitost, produhovljenost i maštovitost, krase generacije naših đaka i studenata.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić, direktor škole Miljan Novović, predstavnici Srpske pravoslavne crkve i dečiji hor koji je pevao "Uskliknimo s ljubavlju", himnu Svetom Savi.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda obišao je i radove na rekonstrukciji Gimnazije "Mladenovac".

On je tom prilikom rekao da Grad Beograd u obnovi gimnazije učestvuje sa 40 procenata, odnosno više od 94 miliona dinara, a Ministarstvo za javna ulaganja oko 141,6 miliona dinara.

"Velika je rekonstrukcija u pitanju, velika je škola u pitanju. Evo, sad sam razgovarao sa direktorom i svaka čast mu čast na tome što je podigao skoro za trećinu broj učenika i otvorio novo odeljenje. Ova škola ima veliku važnost i za Mladenovac i za okolinu", naveo je Šapić.

Šapić je rekao da očekuje da će radovi biti gotovi do kraja sledeće kalendarske godine i da će više od šest stotina učenika moći da je koriste u punom kapacitetu.

"Bilo je nekih problema sa projektom školske sale, ali će on biti naknadno rađen. Krenulo se već sa radovima samog objekta i koliko vidim, oni teku nekim svojim dinamikom, pa ćemo ispratiti to kasnije i stvarno im želim da, kad se vrate ovde, s punim kapacitetima koriste ovaj velelepan i važan objekat", naveo je Šapić.

Kada je u pitanju predškolsko obrazovanje, Šapić je rekao da očekuje da vrtić u naselju Bataševo bude završen tokom leta tekuće godine, a da sa radom počne od septembra.

"Još pre nekoliko meseci sam rekao da će za Grad Beograd vrtići biti jedan od prioriteta. Nadam se da će i privatni sektor početi malo više da ulaže, jer su nove mere koje je Grad pre nekoliko meseci uveo obezbedile stabilno finansiranje. U prigradskim opštinama privatni vrtići imaju zaista dobru priliku da se uklope u čitav sistem, naročito sada kada smo podigli iznos koji Grad obezbeđuje za svako dete na 33.000 dinara. Verujem da će to pomoći da povećamo kapacitete", izjavio je Šapić.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija