Društvo

Oblačno i sa slabim mešovitim padavinama - kiša sneg: Od sredine sedmice temperatura u porastu

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2024

-

08:21

Oblačno i sa slabim mešovitim padavinama - kiša sneg: Od sredine sedmice temperatura u porastu
Vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U većem delu Srbije danas će, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti pretežno oblačno, u centralnim i južnim krajevima Srbije mestimično slabe mešovite padavine - kiša i sneg. 

Na severozapadu zemlje i u Negotinskoj Krajini promenljivo uz sunčane intervale. U Vojvodini i zapadnoj Srbiji duvaće slab i umeren, a u ostatku zemlje i dalje jak severozapadni vetar, koji će uveče oslabiti. 

Najniža temperatura od minus 1 do 3, a najviša od 4 do 9 stepeni Celzijusa. U Beogradu danas pretežno oblačno i veći deo dana suvo. 

U pojedinim delovima grada moguća je slaba kratkotrajna kiša ili susnežica. Vetar slab i umeren, severozapadni. 

Najniža temperatura od 1 do 3, najviša oko 6 stepeni Celzijusa. Sutra u Vojvodini promenljivo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima pretežno oblačno, još ponegde na planinama uz provejavanje slabog snega. 

Od utorka do kraja sedmice suvo i stabilno sa jutarnjom maglom po kotlinama i nizijama koja se ponegde može zadržavati i duže tokom dana. Očekuje se i mraz intenziteta od minus 7 do 0 stepeni. 

Tokom dana sunčani intervali. Maksimalna temperatura do kraja januara od 4 do 8 stepeni Celzijusa, a početkom februara temperatura će biti u porastu.
 

Komentari (0)

Srbija