Društvo

Tiodorović za Euronews Srbija govorio o početku školske godine: Avgust i septembar iskoristiti za vakcinaciju

Komentari

Autor: S. T.

02/08/2021

-

15:02

Tiodorović za Euronews Srbija govorio o početku školske godine: Avgust i septembar iskoristiti za vakcinaciju
Tiodorović za Euronews Srbija govorio o početku školske godine: Avgust i septembar iskoristiti za vakcinaciju - Copyright Tanjug/VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC, Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Opšti stav je da školska godina treba da krene regularno - nastava u školama, časovi da traju 45 minuta, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba prof. Branislav Tiodorović i dodaje da avgust i septebar treba iskoristiti za vakcinaciju prosvetnih radnika, učenika starijih od 12 godina, ali i studenata.

On je za Euronews Srbija rekao da posledice onlajn nastave, iako je ona dobro organizovana, mogu biti ozbiljne u kvalitetu i kvantitetu znanja koja učenici treba da steknu.

Pojašnjava da je važno da se ubrza vakcinacija kako bi učenici, ali i studenti ostali i tokom zime u školskim klupama.

Ukoliko se lokalno pojavi žarište, kako kaže, đaci bi lokalno prelazili na onlajn nastavu.

"Ukoliko se u odeljenju pojavi jedan ili više učenika koji su pozitivni, onda bi to odeljenje prešlo na onlajn. To smo primenjivali i ranije. Dakle,  nastava na daljinu samo lokalno", naveo je on.

Važna vakcinacija

Tiodorović je pozvao prosvetne radnike, učenike starije od 12 godina, ali i studente da se vakcinišu.

Podseća da vakcinaciju treba da preporuče pedijatri, jer oni najbolje znaju kom detetu je neophodna, ali da roditelji donose konačnu odluku i daju saglasnost za imunizaciju.

"Vakcinalni punktovi za decu su u domovima zdravlja. Deca ne treba da se mešaju sa odraslima. Mislim da to može da teče bez problema. Studenti, takođe, imaju svoje vakcinalne punktove, ali mogu da se vakcinišu i sa odraslima", pojasnio je Tiodorović.

Napominje da ništa ne može da zameni nastavu uživo, da je ona važna na svim nivoima obrazovanja, počev od osnovne i srednje škole, do fakulteta.

Komentari (0)

Srbija