Društvo

Prikupljeno 6,4 miliona dinara za pomoć ranjenima i njihovim porodicama u Malom Orašju i Duboni

Komentari

Autor: javniservis.net

30/01/2024

-

11:32

Prikupljeno 6,4 miliona dinara za pomoć ranjenima i njihovim porodicama u Malom Orašju i Duboni
Privatna arhiva - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Za pomoć ranjenima i njihovim porodicama u Malom Orašju i Duboni prikupljeno je 6,4 miliona dinara.

"Posle niza tekstova o nedostatku adekvatne trajne materijalne podrške porodicama mladih, ranjenih u Malom Orašju i Duboni, ono što nije uradila država, uradila je solidarnost oko novogodišnjih i božićnih praznika", navodi portal javniservirs.net.

Inicijativu je pokrenuo Jovan Mitrović rođeni brat ubijenog Petra i brat od strica ubijenog Marka, rođak i prijatelj, uz podršku Verana Matića i portala javniservis.net. Želeo je da ispuni želju svog brata Petra i trči od Malog Orašja do manastira Tumane, jer se i sam Petar pripremao za hodočašće u ovaj manastir.

U desetak dana kampanje, prikupljena je znatna suma, ali su građani nastavili da svoje donacije uplaćuju i kasnije. Uz ovu akciju, specijalno novogodišnje izdanje kviza Totalni obrt bilo je posvećeno ovoj akciji, i sav prihod koji su osvojili takmičari, doniran je za pomoć ranjenima, kao i prihod sa koncerta duhovne muzike i još jednog hodočašća Saše Zujić iz okoline Kruševca.

Privatna arhiva

 

Ukupno je prikupljeno 6 miliona i 400 hiljada dinara, i taj iznos je, u dva navrata, podeljen ranjenima iz Malog Orašja i Dubone׃ Andrijani Mitrović, Nemanji Iliću, Milošu Jovanoviću, Jovanu Rankoviću, Anđeli Stevanović, Ivanu Ivkoviću, Neveni Vujić, Jovici Stevanoviću i Nikoli Mitroviću.

"Sada bi nadležne institucije morale da preuzmu inicijativu i svakoj porodici obezbede redovne mesečne prihode, koji će pomoći lečenje i oporavak, sve oblike rehabilitacija, svako pomagalo. Veoma je važno da svi koji se školuju, ili to imaju u planu, dobiju stipendije koje će im to i omogućiti, na način koji je za njih najadekvatniji, uz lečenje i rehabilitaciju koji će, u svim slučajevima, još dugo trajati", navodi se na sajtu.

Komentari (0)

Srbija