Društvo

Broj zaraženih koronom nastavlja da raste, preminulo pet osoba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/08/2021

-

15:14

Broj zaraženih koronom nastavlja da raste, preminulo pet osoba
Broj zaraženih koronom nastavlja da raste, preminulo pet osoba - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je danas registrovano 424 nova slučaja koronavirusa, od testiranih 11.076. Od posledica bolesti kovid 19 preminulo je pet osoba.

U bolnicama se trenutno nalazi 488 osoba, a na respiratorima je devet pacijenata.

 

 

U Beogradu je u poslednja 24 časa zabeleženo 113 novih slučajeva koronavirusa, od ukupno 424 novozaraženih koliko je potvrđeno u čitavoj zemlji.

Slede Novi Sad sa 19 novozaraženih, Smederevo sa 16, dok je po 15 novih slučajeva registrovano u Zrenjaninu, Paraćinu i Čačku.

U Jagodini je zabeleženo 14 novih slučajeva, u Kruševcu 13, u Priboju 12, u Nišu 11, a u Zaječaru 10 novih slučajeva. Jednocifren broj novozaraženih registrovan je u Valjevu - 8, Bačkoj Palanci - 7, Kragujevcu - 6, a u Pećincima i Sremskoj Mitrovici po 5 novozaraženih.

Ostala naseljena mesta imaju manje od pet pozitivnih lica.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da sve ukazuje na to da imamo dominantan delta soj korona virusa i da će on jačati, a to pokazuje manji priliv pacijenata u bolnicama.

Tiodorović je za RTS rekao da se očekivalo da po povratku građana sa odmora dođe do povećanja broja pozitivnih na korona virus. Prema njegovim rečima, neophodna je ozbiljnost, ali je situacija ipak pod kontrolom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija