Društvo

Pokrajinska vlada uputila humanitarnu pomoć na Kosovo i Metohiju

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2024

-

14:11

Pokrajinska vlada uputila humanitarnu pomoć na Kosovo i Metohiju
Pokrajinska vlada uputila humanitarnu pomoć na Kosovo i Metohiju - Copyright Tanjug/Vlada AP Vojvodine

veličina teksta

Aa Aa

Pokrajinska vlada uputila je danas, u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada i Humanitarnom organizacijom "Majka devet Jugovića", zajedničku donaciju korisnicima socijalne pomoći i narodnim kuhinjama pri Eparhiji raško-prizrenskoj na Kosovu i Metohiji.

Donaciju namenjenu socijalno ugroženom stanovništvu na Kosovu i Metohiji čine 22 palete sa osnovnim životnim namirnicama, prehrambenim i higijenskim proizvodima, u ukupnoj vrednosti od 6,3 miliona dinara, saopštila je Pokrajnska vlada.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević istakao je da Pokrajinska vlada i ove godine, kao i prethodnih, šalje humanitarnu pomoć našim sunarodnicima sa nadom da će teška vremena proći, iako, kako je naveo, nažalost, traju dugo i verovatno će jednako teška biti i narednih godina.

Tanjug/Vlada AP Vojvodine

 

"Juče smo se za njih borili u Njujorku, danas u Novom Sadu, sutra u Gračanici, a poruka je uvek ista: mir i opstanak naše braće na Kosovu i Metohiji. To možemo uraditi političko-diplomatskim sredstvima, ali i humanitarnom aktivnošću. Verujem da ćemo svi zajedno - Republika Srbija, Autonomna Pokrajina Vojvodina i svi drugi, a posebno lokalne samouprave - pokazati koliko smo spremni i dorasli ovom trenutku. Politika je samo jedna: zajedništvo i uvek uz svoj narod. Verujem da je ostanak i opstanak naših sunarodnika izvestan ako to želimo solidarno i jedinstveno", naveo je Milošević.

Ispraćaju kontingenta humanitarne pomoći prisustvovao je i sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić, koji je podsetio da je osnovni zadatak Crvenog krsta da ublaži ljudsku patnju i ukazao da nema boljeg načina da se to pokaže nego delima.

Komentari (0)

Srbija