Društvo

Mirosavljević: Počele pripreme iz matematike za upis na Saobraćajni fakultet, ali su moguće naknadne prijave

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2024

-

10:40

Mirosavljević: Počele pripreme iz matematike za upis na Saobraćajni fakultet, ali su moguće naknadne prijave
Mirosavljević: Počele pripreme iz matematike za upis na Saobraćajni fakultet, ali su moguće naknadne prijave - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Tokom ove godine fakulteti Univerziteta u Beogradu organizuju pripremnu nastavu za polaganje prijemnih ispita u junskom upisnom roku za ovu školsku godinu, pri čemu veliko interesovanje vlada za pripremnu nastavu, a prodekan za studije Saobraćajnog fakulteta Petar Mirosavljević kaže da je pripremna nastava iz matematike za upis na Saobraćajni fakultet počela prošle subote, ali da đaci mogu naknadno da se priključe.

"Pripremna nastava iz matematike za upis na Saobraćajni fakultet i druge tehničke fakultete počela je prošle subote, ali važna informacija je da studenti mogu da se naknadno priključe", rekao je za Tanjug prodekan za studije Saobraćajnog fakulteta Petar Mirosavljević. 

Naveo je da će se nastava održavati vikendom u prostorijama fakulteta.

"Ako bude potrebno, po završetku redovne nastave u školi, časovi se mogu zakazati i radnim danima. Nastava će se održavati u grupama od 20 do 30 polaznika. Grupa se formira ukoliko ima više od 20 zainteresovanih. Prijave za pripremnu nastavu su i dalje u toku", rekao je Mirosavljević. 

Dodao je da je predviđeno da se pripremna nastava završi do 15. juna kao i da će pored nastave u prostorijama fakulteta biti organizovan i onlajn kurs, ukoliko, prema rečima Mirosavljevića, za taj oblik nastave bude više od 20 zainteresovanih polaznika.

"Onlajn kurs će se održati na platformi Zoom i počeće po formiranju grupe od najmanje 20 polaznika. Nastava će se održavati vikendom. Kurs se sastoji od 42 časa i održava se 14 sedmica po tri školska časa", rekao je on.

Istakao je da nastavu drže profesori i asistenti Saobraćajnog fakulteta sa Katedre za opštu i primenjenu matematiku.

"Polaznici pripremne nastave imaju mogućnost polaganja besplatnog probnog prijemnog", rekao je Miroslavljević. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija