Društvo

Komesarijat za izbeglice i migracije preduzeo mere za pomoć porodici Berić

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2024

-

15:52

Komesarijat za izbeglice i migracije preduzeo mere za pomoć porodici Berić
Komesarijat za izbeglice i migracije - Copyright Komesarijat za izbeglice i migracije/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević je, zajedno sa predstavnicima Grada Čačka, posetila porodicu Nenada Berića u cilju obezbeđivanja svih vrsta podrške i pomoći u skladu sa našim nadležnostima.

Nenad Berić je 1995. godine izbegao iz Republike Hrvatske i trenutno živi u Čačku, navodi se u saopštenju. "Komesarijat je u saradnji sa Gradom Čačkom i kabinetom gradonačelnika odmah reagovao i preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti kako bi pomogli gospodinu Beriću", rekla je Stanisavljević.

Ona je istakla da Komesarijat pruža podršku obezbeđivanjem stambenih rešenja, dodelom stanova, seokskih kuća, paketa građevinskog materijala, kroz ekonomsko osnaživanje, ali i dodelom jednokratne novčane pomoći, paketa hrane i ogreva, a neki od navedenih vidova podrške i pomoći biće pruženi porodici Berić.

"Ispunjenje osnovnih životnih standarda su preduslov za dostojanstven život koji svako zaslužuje, a naša misija je da to omogućimo svim ugroženim licima iz naše nadležnosti", rekla je Stanisavljević. Komesarka je zahvalila Gradu Čačku na naporima koje ulažu da sve najugroženije izbegličke porodice dobiju neophodnu pomoć, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija