Društvo

Protest Novosađana protiv izgradnje crkve na Limanu: Prikupili potpise koje će predati gradskoj skupštini

Komentari

Autor: Fonet

03/03/2024

-

15:18

Protest Novosađana protiv izgradnje crkve na Limanu: Prikupili potpise koje će predati gradskoj skupštini
Protest Novosađana protiv izgradnje crkve na Limanu: Prikupili potpise koje će predati gradskoj skupštini - Copyright Euronews/Petar Alimpijević

veličina teksta

Aa Aa

Grupa od više stotina stanovnika Limana, ali i drugih delova Novog Sada, protestovala je danas kod Štranda zbog plana lokalnih vlasti da na tom mestu bude izgrađena crkva.

Na skupu je najavljeno je da će 10. marta biti održan zbor građana u Mesnoj zajednici (MZ) "Liman", na kojem će stanovnici tog naselja moći da se izjasne o ideji izgradnje crkve kod Štranda. Glasaće samo stanovnici koji pripadaju toj mesnoj zajednici, javlja portal 021.

Euronews/Petar Alimpijević

 

 

Okolne mesne zajednice pozvane su da se takođe oglase o tom pitanju. Protest su organizovali nezavisni članovi Saveta MZ "Liman".

Euronews/Petar Alimpijević

 

Članovi Građanskog pokreta "Bravo" prikupili su na protestu stotine potpisa građana koje će predati Skupštini grada 5. marta, za kada je najavljena sednica na kojoj će biti reči o planu o izgradnji crkve.

Euronews/Petar Alimpijević

 

 
Nezavisna članica Saveta MZ "Liman" Nataša Matijević rekla je da je teren na kojem je planirana izgradnja crkve, prema još uvek aktuelnom Regulacionom planu iz 2000. godine, namenjen za zelenu površinu i eventualno za proširenje parkinga.
 
"U Generalnom urbanističkom planu, koji je donet uz sramnu i nezapamćenu upotrebu nasilja vlasti, uz potpuno zanemarivanje mišljenja i primedbi građana, ovoj površini nije menjana namena. Većinski deo Saveta MZ 'Liman' smatra da na ovoj lokaciji nije opravdana nikakva izgradnja i da ova lokacija treba da ostane zelena površina", naglasila je Nataša Matijević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija