Aktuelno iz kulture

FEST u Novom Sadu uz tri premijere domaćih filmova

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2024

-

16:28

FEST u Novom Sadu uz tri premijere domaćih filmova
52. Međunarodni filmski festival - Copyright Plakat/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodni filmski festival FEST, 52. po redu, koji večeras počinje u Beogradu, svečano će sutra biti otvoren i u Novom Sadu, gde će publika do 4. marta moći da vidi 20 filmova iz više od 10 država.

Portparolka Jelena Galetin rekla je da će tri domaća filma imati novosadsku premijeru u okviru FEST-a uz svečanu atmosferu, prisustvo dela glumačke ekipe i crveni tepih.

"Imaćemo prvi put baš veliko i svečano otvaranje FEST-a jer ćemo imati počasnu gošću, glavnu glumicu filma koji ga otvara, veliku Miru Banjac. Radi se o filmu "Još jedan dan", rediteljskom prvencu Radivoja Raše Bukvića. Reč je o kratkometražnom filmu, a odmah posle tog imaćemo film "Bartonova akademija", rekla je Galetin. 

Posetioci će tokom 10 dana moći da pogledaju dvadeset filmova iz različitih krajeva sveta: Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Švajcarske, SAD i drugih.

Filmovi će biti prikazani u Sali 5 Arene cineplex, u terminima od 19 časova i 21 čas i 30 minuta. Termini su drugi samo 28. februara i 4. marta, kada su emitovanja u 18 časova i 20 časova i 30 minuta. Karte su 550 i 650 dinara za sve dane. 

U periodu pred jedno od najiščekivanijih večeri u filmskom svetu, dodelu Oskara, na FEST-u će posetioci imati priliku da pogledaju i filmove koji su pretendenti za ovu prestižnu nagradu kao što su film koji će otvoriti festival - “Bartonova akademija”, ali i “Zona interesa” i “Anatomija pada”.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura