Društvo

Upozorenje za vozače: Sneg i vlažan kolovoz na pojedinim pravcima, mogući i odroni

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2024

-

07:47

Upozorenje za vozače: Sneg i vlažan kolovoz na pojedinim pravcima, mogući i odroni
Vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da je putni pravac na kojem u ovom trenutku ima najviše snega put I B reda Divljaka-Ivanjica-Javor na kome je kolovoz je vlažan, a snega ima do pet santimetara.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara na teritoriji Ivanjice, dok su na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi  vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara na teritoriji Kruševca. 

Na teritoriji opštine Zaječar učestali su sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja.

Kako se navodi, prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

AMSS: Mogući odroni i usporena vožnja zbog stanja kolovoza  

Auto-moto savez Srbije saopštio je danas da će povremeni pljuskovi donositi promenljivo stanje kolovoza, zbog čega vožnja može da bude usporena, a vozačima se savetuje oprezna vožnja zbog mogućih odrona.

U popodnevnim časovima očekivan je pojačan intenzitet saobraćaj pa na naplatnim stanicama može dolaziti do kraćih zadržavanja.

Na naplatnim stanicama trenutno nema zadržavanja, dok su najduža zadržavanja na graničnom prelazu Batrovci (600 minuta), Horgoš (300 minuta), Kelebija (180 minuta) i Gradina (120 minuta).
Na prelazu Bačka Gradina i dalje je za autobuse obustava saobraćaja zbog oštećenja mosta na Dunavu.
 

Komentari (0)

Srbija