Društvo

Kišobrane danas ostavite kod kuće: I dalje oblačno, ali u većini delova zemlje, bez padavina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/03/2024

-

07:32

Kišobrane danas ostavite kod kuće: I dalje oblačno, ali u većini delova zemlje, bez padavina
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Kišobran vam danas neće trebati, ukoliko ne živite na granici Srbije i Bugarske. Na samom jugoistku naše zemlje i danas će povremeno padati slaba kiša, dok se pljuskovi ne očekuju. Za razliku od juče, veći deo oblaka koji je sadržao i padavine je napustio Srbiju, kaže meteorološkinja Euronews Srbija, Milena Ćirković.

"Podaci kažu da je palo između tri i 12 litara po metru kvadratnom za 24 sata. Oblaka će i danas biti iznad Srbije, ali kiše u većini mesta neće, osim na jugoistoku. Vetar je, takođe oslabio u odnosu na juče, tako da je pred nama i mirniji dan u kome će duvati slab do umeren severac. Temperatura će od danas biti u postepenom porastu", navela je.

Maksimalna dnevna danas kretaće se od 12 stepeni Celzijusa na jugu do 16 na zapadu. U Beogradu će maksimalna dnevna stiži do 14. podeljka.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"U nastavku nedelje iz dana u dan sve stabilnije, ali stabilizacija neće biti potpuna tako da sve do ponedeljka ima šansi za kišu. Kiše će kako stvari za sada stoje osim danas biti i u nedelju. Što se temperature tiče, biće prave prolećne iako kalendarski i dalje traje zima", navela je ona.

Statistika za febrauar za Beograd

Prošli mesec je bio najtopliji februar ikada. Ove godinje, srednja mesečna temperatura je 11.1 stepen, što je daleko nadmašilo najtopliji februar iz 1996 sa 9.1 stepen. Poređenja radi, prošle godine je bilo 4.9, a prethodnih godina oko 6-7 stepeni.

"Ovaj februar više podseća po srednjoj temperaturi na april neznatno hladniji od proseka. Takođe, sa svega 4.3 mm padavina dolazi na treće mesto mesečnih suma padavina za februar. Manje padavina je bilo samo 1998 -2.3 mm, i 1987, 3.1mm", rekla je Ćirković.

Komentari (0)

Srbija