Društvo

Za vikend stiže promena vremena: Danas već toplije - do 19°C

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/03/2024

-

07:48

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Stabilizacija vremena vidljiva je na svim prognostičkim kartama, a to znači da ćemo kišobrane danas zameniti sunčanim naočarima. Osim toga, danas će biti toplije nego juče, a već prvog dana vikenda očekuje nas skok temperature. 

Stabilizacija vremena posledica je porasta vazdušnog pritiska, odnosno anticiklona koji se nalazi iznad južne Italije, objašnjava meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Zahvaljujući njemu, kako navodi, i meteoropate će se danas osećati bolje. Ipak, izvesne tegobe mogu osećati srčani bolesnici, a od tegoba su moguće nesanica i glavobolja.

Dan pred nama biće relativno miran, atmosfera je stabilna,  to će danas potvrditi i pretežno vedro i sunčano nebo. Međutim, treba očekivati da će povremeno biti oblaka, ali ne i kiše.

Vetar će u toku dana više puta menjati pravac sa južnog na severni i sa severnog na južni. Ipak, važno je istaći da danas neće biti jačih udara.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Kada je reč o temperaturi biće za koji stepen viša nego juče. U najtoplijem delu dana, očekuje nas od 15 stepeni na jugu do 19 stepeni na zapadu. Najviša dnevna u Beogradu biće 18 stepeni. 

Za vikend pravo prolećno vreme 

Vikend pred nama ličiće na pravo proleće, a kako navodi naša meteorološkinja, biće promenljivo i nestabilno.

U subotu će biti sunčano, dok će u nedelju padati kiša u većem delu Srbije.

Treba napomenuti da će sa tom promenom vremena stići i manja količina saharskog peska na područje oko Zrenjanina i Vršca.

Ipak, temperatura će biti daleko iznad proseka. Jutarnja će uglavnom biti iznad pet stepeni, dok će maksimalna ići i do 20 stepeni.

U ponedeljak i utorak vreme će biti promenljivo, ponegde sa kišom, a zatim pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost i suvo. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija