Društvo

Ukinuta vanredna situacija u Leskovcu

Komentari

Autor: Euronews

20/05/2021

-

22:06

Ukinuta vanredna situacija u Leskovcu
Ukinuta vanredna situacija u Leskovcu - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Nakon skoro šest meseci, usled poboljšanja epidemiološke slike, leskovački Štab za vanredne situacije danas je ukinuo vanrednu situaciju u tom gradu.

Razlog za takvu odluku je, kako je obrazloženo, smanjenje broja novoobolelih, ali i broja pacijenata u kovid bolnici, kojih je trenutno 54, prenosi portal Južne vesti.

Poslednjih dana na teritoriji Leskovca se beleži jednocifren broj novih slučajeva virusa korona, a danas je, od 119 rezultata, na kovid pozitivno 5 osoba.

Predlog za ukidanje vanredne situacije dala je direktorka i epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolić, ali je napomenula da na snazi ostaju mere i preporuke koje je propisao republički Krizni štab.

"Situacija nije više vanredna, već se sada ocenjuje kao nesigurna. Od 2. aprila se zapaža trend stalnog pada novozaraženih, smanjio se broj pregleda u kovid ambulantama, a povećava se broj vakcinisanih", rekla je Nikolić.

Manji broj novih slučajeva doprinosi i smanjenju kovid pacijenata u Opštoj bolnici Leskovac, gde se, po rečima direktora Nebojše Dimitrijevića, trenutno nalazi 54 pacijenta.

Dimitrijević je rekao i da postoji šansa da, ukoliko se dodatno smanji broj pacijenata, leskovačka bolnica u potpunosti izađe iz kovid sistema nakon 16 meseci i da će u tom slučaju svi pacijenti biti upućeni u kruševačku kovid bolnicu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija